Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναγνωστοπούλου - Μάρκου: Συγκέντρωση στο Βασιλικό Αχαΐας με τους παραγωγούς Τσίπουρου

Αναγνωστοπούλου - Μάρκου: Συγκέντρωση στ...

Οι παραγωγοί τσίπουρου της περιοχής συγκροτούν σωματείο το επόμενο διάστημα

Σε μια πανηγυρικού χαρακτήρα συγκέντρωση στο Βασιλικό Αχαΐας συναντήθηκαν παραγωγοί Τσίπουρου από όλη την ευρύτερη περιοχή με σκοπό να τεθούν οι καταστατικές αρχές για την συγκρότησή τους ως σωματείου στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, μετέχοντας στην γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε.

Λαμβανομένου υπόψη του νομοσχεδίου που έρχεται προς ψήφιση τις επόμενες μέρες, που αφορά την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της οδηγίας ΕΕ 2020/1151 και με αφορμή αυτήν, την απάλειψη της ορολογίας του προϊόντος ως «Τσίπουρο» από την «παραδοσιακό απόσταγμα διημέρων», η σύσταση του σωματείου, όπως συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενη αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα.

Οι βουλευτές τόνισαν με την σειρά τους την χρησιμότητα της σύστασης του σωματείου για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των παραγωγών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Η Σία Αναγνωστοπούλου ανέδειξε την σημασία που έχει το προϊόν ως πολιτιστικό στοιχείο της χώρας και κατ’ επέκταση την σημασία διατήρησης της ονομασίας του ως «Τσίπουρο». Πρότεινε μάλιστα η σύσταση του σωματείου να λάβει μεγάλη έκταση, με εκδηλώσεις έντονης δημοσιότητας για την ανάδειξη των σκοπών του και των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ο δε Κώστας Μάρκου σημείωσε τον ψευδεπίγραφο χαρακτήρα που έχουν τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας, για την απάλειψη της ονομασίας, καθώς η ευρωπαϊκή οδηγία καθόλου δεν επιτάσσει κάτι τέτοιο, αλλά πρόκειται για αυθαίρετη μεταφορά της στην ελληνική νομοθεσία.

Πρόσθεσε επίσης, την σημασία της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Στην συνέχεια παρέμεινε η συνέλευση των τουλάχιστον είκοσι παραγωγών που παραβρέθηκαν, με τον νομικό τους εκπρόσωπο για να συναποφασίσουν τις λεπτομέρειες της σύστασής τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις