Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπορεί η ανάλυση τριχών να δώσει απαντήσεις για Μαλένα και Ίριδα; – Τι απαντά το εργαστήριο του ΑΠΘ

Μπορεί η ανάλυση τριχών να δώσει απαντήσ...

Γιατί κάποιες είναι μη ανιχνεύσιμες;

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, αρνείται την κατηγορία που της αποδόθηκε μετά τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κεταμίνης στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης. Σημαντικό ρόλο, επίσης, έπαιξαν και οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που έζησαν από κοντά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, παρατήρησαν συμπεριφορές και κατέγραψαν γεγονότα. Την ίδια στιγμή, στο “μικροσκόπιο” βρίσκονται και οι συνθήκες θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας. 

 Μπορεί η ανάλυση τριχών να αποτελέσει ένα “κλειδί” για την εξιχνίαση της υπόθεσης; Και πώς; Σε αυτά τα ερωτήματα απάντησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Χρύσα Σαρδέλη. Σημειώνεται ότι το εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ ήταν εκείνο που έδωσε τις απαντήσεις σχετικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Η Χρύσα Σαρδέλη μίλησε στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ. Όπως είπε, στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκαν οι ποσοτικές αναλύσεις και επιβεβαιώθηκαν όλα τα δείγματα για την Τζωρτζίνα, ώστε “να μην υπάρξει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν οι απαραίτητες πληροφορίες”.

 
Η ίδια εξήγησε ότι “τα φάρμακα εμείς τα βρίσκουμε ή δηλητήρια ή οποιεσδήποτε άλλες ουσίες στα βιολογικά υγρά”.

“Η άλλη επιλογή είναι δείγματα τριχών”
Στην περίπτωση των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, η Χρύσα Σαρδέλη τόνισε ότι για την περίπτωση της Μαλένας “δεν υπάρχουν βιολογικά υγρά”, δεδομένου ότι ο θάνατός της επήλθε το 2019. “Δεν υπάρχουν βιολογικά υγρά πια, κυρίως στο πρώτο παιδάκι”, είπε και συμπλήρωσε πως “η άλλη επιλογή είναι δείγματα τριχών”.

“Στο πρώτο παιδάκι, ίσως κάποιος ιατροδικαστής επιβεβαιώσει αυτό που λέω, τρία χρόνια μετά είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το δεύτερο παιδάκι (σσ. η Ίριδα) εξαρτάται σε ποια κατάσταση βρίσκεται η σορός του. Αλλά η ανάλυση των τριχών είναι μία πολύ εξειδικευμένη εξέταση – έχει να κάνει με το αν γινόταν χρόνια χρήση ή έκτακτη -μοναδική- χρήση κάποιου φαρμάκου. Είναι λοιπόν ζήτημα ερμηνείας, αρκετά δύσκολο”, υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις