Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόψε στην Ευαγγελίστρια ο Μητροπολίτης Πατρών για τον Ακάθιστο Ύμνο

Απόψε στην Ευαγγελίστρια ο Μητροπολίτης ...

Στο ναό Αγ. Δημητρίου θα είναι ο Επίσκοπος Χρύσανθος - Την Κυριακή 10/4 το πρωί ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσει στο ναό Παντανάσσης όπου και θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε'

Ολοκληρώνονται απόψε οι Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο με τον Ακάθιστο Ύμνο όπου και θα ψαλούν και οι τέσσερις Στάσεις με την ακολουθία να διαρκεί λίγο παραπάνω χρονικά.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος βάσει του προγράμματος του  θα χοροστατήσει σήμερα το απόγευμα στις 18.45 στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, στην οδό Μαιζώνος.

Ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος θα προεξάρχει στις 7.μ.μ. στην ιερά ακολουθία όπου θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πατρών, στην άνω πόλη.

Να προσθέσουμε πως στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας όπως συνηθίζεται, θα ψαλεί και δεύτερη ακολουθία στις 9 με 10.30 το βράδυ για τους εργαζόμενους προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας.  

Σιγά σιγά λοιπόν πλησιάζουμε στην Αγία και μεγάλη Εβδομάδα και στο Πάσχα.

Στο μεταξύ το Σάββατο 9/4 το πρωί ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναόν Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Χρυσοπηγῆς ενώ στις 6 το απόγευμα θα τελέσει τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Αγίας Αικατερίνης (υπόγειο τμήμα του Ι. Ν. του Πολιούχου της Κάτω Ἀχαΐας, Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Το πρωί της Κυριακής 10 Ἀπριλίου (Ε’ Νηστειῶν) ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών όπου και θα τιμηθεί η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Ε’, Εθνοϊερομάρτυρος Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Στην πλατεία μπροστά από το ναό Παντανάσσης υπάρχει προτομή του Αγίου Γρηγορίου του Ε’ όπου και θα ψαλεί μετά δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Όσο για τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 10/4 θα τελεστεί ο Στ΄ και τελευταίος για φέτος, Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πατρών χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου & συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις