Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέλη της Στέγης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας επισκέφθηκαν την Αρκαδία

Μέλη της Στέγης Καλαβρυτινών και Φίλων Π...

Μεταξύ άλλων πήγαν και στο χωριό Λιμποβίσι όπου βρίσκεται το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Η Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας Αγία Λαύρα με πρόεδρο τον Παναγιώτη Φραντζή πραγματοποίησε το περασμένο σαββατοκύριακο 2 & 3 Απριλίου 2022 εκδρομή στην Αρκαδική γη. Μία μοναδική εμπειρία έζησαν τα μέλη της Στέγης Καλαβρυτινών στα πέτρινα χωριά, δασωμένα βουνά, φαράγγια & ορμητικά νερά της περιοχής. Έκαναν απίθανα περπατήματα & επισκέφθηκαν πανέμορφα μοναστήρια.

Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Καρύταινα, τα χωριά με τα ηχηρά ονόματα. Ιστορία δίχως τέλος….                                    

Γαλήνια και πιο δυναμωμένα ένιωσαν τα μέλη της Στέγης μετά τη προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κερνίτσας κοντά στο χωριό Νυμφασία, ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Γορτυνίας. Το καθολικό του μοναστηριού είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου,  με την εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε μέσα στον βράχο.

Μεγάλη συγκίνηση και  δέος  ένιωσαν οι επισκέπτες όταν πήγαν στο χωριό Λιμποβίσι, εκεί που βρίσκεται το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που υπολειτουργεί ως μουσείο για τη ζωή και τη δράση του.                                                                                                         

Το βράδυ του Σαββάτου το μέλη της Στέγης Καλαβρυτινών διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια υπέροχη ταβέρνα στη Τρίπολη.

Στο τέλος αυτής της εκδρομής ο Πρόεδρος της Στέγης Παναγιώτης Φραντζής αφού ευχαρίστησε το κόσμο για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που δείχνουν κάθε φορά και περισσότερο ανακοίνωσε τις επόμενες εκδηλώσεις καθώς και μια σπουδαία  συμμετοχή στο εξωτερικό σε λίγο καιρό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις