Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Πατρέων: Η διερεύνηση περιστατικών πιθανής κακοποίησης ανήκει στην Εισαγγελία

Δήμος Πατρέων: Η διερεύνηση περιστατικών...

Τι αναφέρει με ανακοίνωσή του

Σε ανακοίνωσή του  ο Δήμος Πατρέων επισημαίνει πως η διερεύνηση καταγγελιών κακοποίησης ανηλίκων ανήκει ωε αρμοδιότητα στην Εισαγγελία. Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο αναφορών ότι είχε γίνει καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Σχετικά με αναφορές μέσων ενημέρωσης για την εμπλοκή των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων στην υπόθεση κακοποίησης ανήλικου παιδιού, το 2014, γίνονται γνωστά τα εξής:

Οι αναφορές και η διερεύνηση περιστατικών πιθανής κακοποίησης, παραµέλησης, εµπορίας ή εκμετάλλευσης ανηλίκων, ανήκουν στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας Ανηλίκων. Η διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας γίνεται μετά από εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων από συγκεκριμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς του Δήμου, που αποτελούν την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων (Ο.Π.Α.). Τα συμπεράσματα που εξάγονται ή το περιεχόμενο των συζητήσεων και των ερευνών, δεν γίνονται γνωστά στη διοίκηση του Δήμου και στη Δημοτική Αρχή.

Το πόρισμα που εξάγεται από την έρευνα, αποστέλλεται με άκρως εμπιστευτικό τρόπο στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για την εξέλιξη κάθε υπόθεσης.

Πάτρα: Είχε γίνει καταγγελία για κακοποίηση στο Δήμο της Τζωρτζίνας το 2014

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις