Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο ενδιαφέρων "Morbius" που είχε αναφορά και στην Ελλάδα, ήρθε 1ος στο Αμερικάνικο box office

Ο ενδιαφέρων "Morbius" που είχ...

Με 39 εκατ. δολάρια ξεκίνημα που ήταν ωστόσο κατώτερο των προσδοκιών - Στη χώρα μας η ταινία ήρθε 2η με 17.508 εισιτήρια ενώ την πρωτιά κατέκτησε το "Sonic: Η Ταινία 2"

Μάχη έδωσαν στις ελληνικές αίθουσες μία παιδική ταινία που προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, το «Sonic: Η Ταινία 2» όπου παίζει & ο Τζιμ Κάρει, και η ταινία της Columbia & της Μάρβελ που φιλοδοξεί να καθιερώσει ένα νέο, «θρυλικό» ήρωα, τον «Morbius» με νικήτρια προς έκπληξη πολλών το «Sonic: Η Ταινία 2» του Τζεφ Φάουλερ που είναι η συνέχεια της πρώτης ταινίας του 2020.

Το «Sonic: Η Ταινία 2» βάσει του πίνακα του εγχώριου boxoffice που είδαμε στο flix.gr, έκοψε στην πρεμιέρα του, το 4ήμερο, 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2022, σε 81 αίθουσες πανελλαδικά, 20.341 εισιτήρια. Στην Πάτρα προβάλλεται στα Odeon Veso Mare.

Όσο για το «Morbius» του Ντάνιελ Εσπινόζα που βγήκε στη χώρα μας μαζί και με την έξοδο του στις ΗΠΑ, είχε μία απλώς καλή πορεία που ωστόσο δεν αντιπροσωπεύει μία ταινία που θέλει να λέγεται μπλοκμπάστερ & που είχε διαφημιστεί καιρό τώρα.

Το «Morbius» με βασικό ήρωα τον Μάικλ, έναν κόμικ χαρακτήρα με ιστορία 50 ετών από το σύμπαν του Σπάιντερμαν, έκοψε σε 120 αίθουσες πανελλαδικά, 17.508 εισιτήρια. Τον κεντρικό ήρωα του ιδιοφυούς επιστήμονα που πάσχει από μία σπάνια ασθένεια του αίματος και που θα προσπαθήσει να ξεπεράσει σμίγοντας το ανθρώπινο αίμα με αυτό βαμπίρ νυχτερίδων από τη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα, ερμηνεύει υποδειγματικά θα λέγαμε, ο βραβευμένος με Όσκαρ β’ ρόλου, το 2014, Τζάρεντ Λέτο.

Τον κακό της ιστορίας ενσαρκώνει ο Ματ Σμιθ του «Συνέβη στο Σόχο» ενώ τη γιατρό που βοηθάει τον Μόρμπιους ερμηνεύει η Άντρια Αρτζόνα. Στη μπόνους σκηνή στο τέλος βλέπουμε τον Μάικλ Κίτον που έχει παίξει και τον Μπάτμαν στο σινεμά. Από αυτό συμπεραίνουμε πως θα δούμε σε εκτενή ρόλο στο επόμενο «Morbius» τον Μάικλ Κίτον. Βέβαια το σχετικά «ασθενές» εμπορικό ξεκίνημα του φιλμ και στα Αμερικάνικα ταμεία όπου πήρε μεν την 1η θέση αλλά με 39 εκατ. δολάρια όταν το στούντιο περίμενε τουλάχιστον 60, έχει προκαλέσει ερωτηματικά.  Το «Morbius» που στην Πάτρα παίζεται στα Odeon Veso Mare, συγκεντρώνει χαμηλό μέσο όρο (17% ) στο Rotten Tomatoes ενώ όπως διαβάσαμε και στο boxofficemojo, και το κοινό του χάρισε ένα μάλλον μέτριο C+ στο CinemaScore.

Η ταινία πάντως που την είδαμε, έχει αρκετά θετικά στοιχεία, εκτός από τον Τζάρεντ Λέτο, έχει καλό ρυθμό, διαρκεί γύρω στα 110 λεπτά και δεν κουράζει ενώ υπάρχει και μία έκπληξη στην αρχή που έχει σχέση με τη χώρα μας. Όταν βλέπουμε τον Μάικλ μικρό η ταινία μας δείχνει μία ωραία καρτποσταλική εικόνα που λέει Ελλάδα και μας παρέπεμπε μάλλον στην Κέρκυρα. Εκεί υποτίθεται πως νοσηλεύεται ο πιτσιρικάς Μάικλ και εκεί γνωρίζει ένα άλλο παιδί που τον ονομάζει Μάιλο που θα εξελιχθεί αινιγματικά στην πορεία της ταινίας.

Έστω οπότε και δια της πλαγίας οδού και για λίγα λεπτά η χώρα μας διαφημίζεται μέσα από μία μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή όπως αυτή.

Να προσθέσουμε πως το «Morbius» συγκέντρωσε και άλλα σχεδόν 45 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις από το ξεκίνημα του στον υπόλοιπο κόσμο.

Την ταινία διανέμει η Feelgood. Από τις υπόλοιπες ταινίες να αναφέρουμε πως το «Ενκάντο: Ενας Κόσμος Μαγικός» της Ντίσνει που βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερου ανιμέισον φιλμ και που παίζεται ακόμα στις αίθουσες & στην Πάτρα, στα Odeon Veso Mare,  έχει φτάσει σε 19 εβδομάδες προβολής τα 76.373 εισιτήρια ενώ το Γαλλικό φιλμ «Αντίο Κύριε Χάφμαν» που στην Πάτρα προβάλλεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον κοντεύει σε 11 μέρες προβολής τα 3.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture