Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μεσημέρι στον ανακριτή η Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Το μεσημέρι στον ανακριτή η Πισπιρίγκου ...

Στις 12 το μεσημέρι

Στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να περάσει το κατώφλι της 18ης τακτικής ανακρίτριας η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της, ανακρίτρια και εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση της Ρούλας Πισπιρίγκου, εάν δηλαδή θα κριθεί προσωρινά κρατούμενη ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Ήδη, από την περασμένη Τετάρτη όταν και συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειξε τον δρόμο που θα ακολουθήσει καθώς δεν έχει ομολογήσει, μετά τη δίωξη που της ασκήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η υπερασπιστική γραμμή
H 33χρονη κατηγορούμενη από  τη στιγμή της σύλληψης της και μέχρι και σήμερα που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και φέρεται να ρίχνει το…«μπαλάκι» στους γιατρούς. Όπως ανέφεραν χθες οι δικηγόροι της κατηγορούμενης η ουσία κεταμίνη ήταν στη διάθεση των ιατρών και των νοσηλευτών του νοσοκομείου που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα.  «Είναι μία ουσία που δεν υπάρχει στο εμπόριο, δεν βρίσκεται εύκολα. Η πληροφορία που διασταυρώσαμε με ειδικούς, σε κάποια πράγματα συμφωνούν όλοι, ένα από αυτά είναι ότι δε μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος αυτή την ουσία, διακινείται με αυστηρό και ελεγχόμενο τρόπο. Αυτό μπορεί να είναι καλό για να βρούμε τη διαδρομή της.Δεν είναι απαραίτητο να έχει χρησιμοποιηθεί με δόλο, ίσως να υπάρχουν και άλλες ανατροπές» ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Πάντως η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειξε πρόθυμη να υποβληθεί ακόμα και σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους.

Ωστόσο, ανατροπή προκύπτει από τις καταθέσεις των γιατρών, οι οποίοι είπαν οτι η κεταμίνη δεν είναι ουσία που χρησιμοποιείται ή χορηγείται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, εκεί όπου στις 29 Ιανουαρίου 2022 το παιδί κατέληξε.

Εισαγγελική παραγγελία για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών
Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν ωστόσο και οι έρευνες, μετά την εισαγγελική παραγγελία και για τους θανάτους της Μαλένας και της ίριδας.

Πάντως αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως «αφού αποδείχτηκε ο μηχανισμός θανάτου στο τρίτο παιδί, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες και οι άλλοι δύο θάνατοι να είναι εγκληματική ενέργεια».

Σημαντικό είναι να διαπιστωθεί και ο τρόπος που φέρεται να προμηθεύτηκε την κεταμίνη η 33χρονη, κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει μέσω της... παράνομης αγοράς, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια κάνουν φύλλο και φτερό τις ηλεκτρονικές συσκευές της 33χρονης, σε μία προσπάθεια οι έμπειροι αναλυτές να εντοπίσουν ψηφιακά «ίχνη», που θα συμπληρώσει το κομμάτι του παζλ που λείπει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις