Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σάλος στον ιατρικό κόσμο από τη διαρροή του φακέλου της Τζωρτζίνας - Δέκτης παραπόνων η Α. Μαστοράκου

Πάτρα: Σάλος στον ιατρικό κόσμο από τη δ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα

Τι λέει στο thebest.gr

Δέκτης εντόνων παραπόνων από θεράποντες ιατρούς για τη διαρροή στοιχείων του ιατρικού φακέλου της 9χρονης Τζωρτζίνας έγινε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου. Η κ. Μαστοράκου μάλιστα μετά τα έντονα παράπονα που έχουν αναστατώσει την ιατρική κοινότητα της Πάτρας νωρίτερα προχώρησε και σε μία ανάρτηση στο facebook για το θέμα επισημαίνοντας:  "Αδιανόητο! Στοιχεία απόρρητου ιατρικού φακέλου και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χωρίς την κατάλληλη ιατρική ερμηνεία σε δημόσια θέα, δεν επιτρέπονται! Παραβίαση αρχής, δεοντολογίας και έλλειψη σεβασμού στο ιατρικό έργο και στα δικαιώματα των ασθενών".

Μιλώντας στο thebest.gr η κ. Μαστοράκου αναφέρει: "έλαβα γνώση για διαρροή λεπτομερειών ιατρικού φακέλου παιδιού που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου", προσθέτοντας πως "αυτό καταρχήν είναι παράβαση της νομοθεσίας περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και δευτερευόντως δεν μπορεί να ερμηνεύει ο καθένας, πέρα από τους θεράποντες ιατρούς". Η κ. Μαστοράκου μάλιστα αναφέρει πως έγινε δέκτης παραπόνων από τους θεράποντες ιατρούς για το γεγονός.

Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι τα στοιχεία που διέρρευσαν έφυγαν μέσα απο το νοσοκομείο του Ρίου (αυτό άλλωστε επικαλέστηκαν και τα ΜΜΕ που έφεραν τον φάκελο στο φως), γεγονός που έχει προκαλέσει εντάσεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς οι γιατροί ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει και υποπτεύονται ο ένας τον άλλο χωρίς να λείπουν και οι εντάσεις.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκε ο ιατρικός κόσμος μετά την αποκάλυψη των στοιχείων του φακέλου της Τζωρτζίνας, όταν εδώ και δύο μήνες τα ιατρικά στοιχεία για τα τρία παιδιά, παρελαύνουν στα κανάλια και αναλύονται από ειδικούς και μη, από θεράποντες και κυρίως από μη θεράποντες χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στα νεκρά παιδιά και την οικογένεια, αλλά και χωρίς σεβασμό στην ίδια την επιστήμη εκπρόσωποι της οποίας, ίσως όψιμα, επισημαίνουν πλέον τα περί δεοντολογίας και προσωπικών δεδομένων.

Όλοι έχουμε άλλωστε γίνει μάρτυρες απίστευτων παρελάσεων "ειδικών" στα ΜΜΕ που αποφαίνονται για την υγεία των τριών νεκρών παιδιών και σχολιάζουν επικαλούμενοι απλώς την ειδικότητά τους ως γιατροί. 

Αυτός ήταν μάλιστα και ένας από τους λόγους της τηλεφωνικής αντιπαράθεσης που είχε η κ. Μαστοράκου με την μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου όπως είπε η ίδια η Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ". Το γεγονός δηλαδή ότι γινόταν σχολιασμός από μη θεράποντες ιατρούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις