Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Εκδήλωση με θέμα «Το 1821 μέσα από τις εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής"»

Πάτρα: Εκδήλωση με θέμα «Το 1821 μέσα απ...

Την Τρίτη 22 Μάρτη 2022 στις 19.00 στην «Αγορά Αργύρη» - Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ

Εκδήλωση με θέμα «Το 1821 μέσα από τις εκδόσεις της "Σύγχρονης Εποχής"» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μάρτη 2022 στις 7 μ.μ. στην «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα στην οδό Αγίου Ανδρέου 12, από τον εκδοτικό οίκο της Σύγχρονης Εποχής.

Για το θέμα έχει προσκληθεί να μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

Στο χώρο θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής». Ο Κ. Σκολαρίκος έχει επισημάνει σε ομιλία του μεταξύ άλλων πως η αστική εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821 εντάσσεται στην εποχή των αστικών επαναστάσεων που άνοιξε με την Αμερικανική Επανάσταση του 1775 και ολοκληρώθηκε με τις ευρωπαϊκές αστικές επαναστάσεις της περιόδου 1848 - 1850 και, με αυτή την έννοια, αποτέλεσε γνήσιο «τέκνο» της εποχής της και προέκυψε ως συνέπεια των κοινωνικοοικονομικών αντιθέσεων που οξύνθηκαν την περίοδο μετάβασης από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture