Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

To thebest.gr στο Siret με τον «Άλλο άνθρωπο»- Εικόνες από την μεγαλύτερη πύλη εισόδου προσφύγων από την Ουκρανία στη Ρουμανία - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

To thebest.gr στο Siret με τον «Άλλο άνθ...

Μητέρες με παιδιά αλλά και με τα κατοικίδια τους, αφήνουν βουρκωμένοι, πίσω τους τα σπίτια τους

Στο Siret, τη μεγαλύτερη πύλη εισόδου προσφύγων από την Ουκρανία προς τη Ρουμανία, συρρέουν καθημερινά χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες που προσπαθούν να σωθούν από τα πυρά του πολέμου. Μητέρες με παιδιά αλλά και με τα κατοικίδια τους, αφήνουν βουρκωμένοι, πίσω τους τα σπίτια τους. «Βλέπουμε έγκυες γυναίκες, γυναίκες με μικρά παιδιά στα χέρια, ανθρώπους που κρατούν μόνο μια βαλίτσα και μέσα σε αυτήν έχουν όλη τους τη ζωή. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές» μεταφέρει στο thebest.gr η Πατρινή Γεωργία Βανδώρου, που βρίσκεται στη Ρουμανική πόλη, ως εθελόντρια με την «Κοινωνική Κουζίνα - Ο Άλλος Άνθρωπος» του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Οι ρουμανικές αρχές, όπως μας μεταφέρει, η Γεωργία Βανδώρου, είναι πολύ οργανωμένες και πολλές φορές, παίρνουν τους προσφυγές, πραγματικά από το χέρι.

Στα σύνορα έχουν στηθεί σκηνές και υπάρχουν έξι camps, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο κόσμος. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, φεύγουν με λεωφορεία και αεροπλάνα, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που δεν έχουν πού να πάνε και θα παραμείνουν εκεί.

Η «Κοινωνική Κουζίνα - Ο Άλλος Άνθρωπος» βρίσκεται στο Siret, εδώ και δυο μέρες με 75 εθελοντές και μαγειρεύουν για όσους Ουκρανούς περνούν τα σύνορα, ενώ μοιράζουν και ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους το χρειάζονται.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις