Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Διαδικτυακή συζήτηση για το «Πατρινό Καρναβάλι»

σπιράλ: Διαδικτυακή συζήτηση για το «Πατ...

Μια αναπτυξιακή και τουριστική προσέγγιση του θεσμού με ενδιαφέρον πάνελ

Στην ανάδειξη του Πατρινού Καρναβαλιού, ως κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της πόλης, αναπόσπαστο στοιχείο της εικόνας και της τουριστικής και αναπτυξιακής πολιτικής της Πάτρας, στοχεύει η ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει η δημοτική παράταξη σπιράλ, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του. "Η συζήτηση φιλοδοξεί να ανοίξει τον κύκλο μιας απαραίτητης δημόσιας διαβούλευσης στην πόλη για την πορεία και την εξέλιξη του Πατρινού Καρναβαλιού, με δεδομένο πως ο θεσμός θα γνωρίσει μια επανεκκίνηση το 2023.

Το σπιράλ, που έχει καταθέσει κατ’ επανάληψη εναλλακτικές προτάσεις για το Πατρινό Καρναβάλι, για δράσεις και πρωτοβουλίες ακόμα και εν μέσω πανδημίας, οραματίζεται ένα εξωστρεφές Καρναβάλι, έντονα προβεβλημένο εκτός συνόρων Αχαΐας και Ελλάδος, διευρυμένο τόσο χρονικά όσο και από πλευράς εκδηλώσεων και βασισμένο σε συνεργασίες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Με γνώμονα την παραπάνω αντίληψη στη συζήτηση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου δίνουμε το λόγο σε εκλεκτούς συνομιλητές, οι οποίοι θα φωτίσουν το θέμα από ποικίλες οπτικές γωνίες. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν o  Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, η Διευθύντρια Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Ελλάδος Χαρά Αντωνάτου, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Γιώργος Παππάς και ο οικονομολόγος και καρναβαλιστής Θανάσης Κούστας καθώς και δύο εκπρόσωποι μεγάλων πολιτιστικών θεσμών: η Σκεύη Αντωνιάδου, Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Λεμεσού, υπεύθυνη για το Καρναβάλι Λεμεσού και ο Οδυσσέας Ράπτης, Διευθύνων Σύμβουλος της e-trikala (Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Ο.Τ.Α.), υπεύθυνος για το «Μύλο των Ξωτικών» των Τρικάλων

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Απόστολος Αναστασόπουλος.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2022, στις 8.00μμ, θα είναι διαδικτυακή και θα μεταδοθεί ζωντανά από το www.spiralpatras.gr και από τα κοινωνικά δίκτυα του σπιράλ, με δυνατότητα διαδικτυακής αναμετάδοσης από όποιο μέσο ή φορέα ενδιαφέρεται. Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα αποστολής σχολίων και ερωτήσεων, κατά τη συζήτηση, στο [email protected].

Υπενθυμίζεται πως με αντίστοιχες ανοικτές συζητήσεις το σπιράλ έχει ήδη ανοίξει τους φακέλους: “τρένο”, “παράρτημα”, “ποδήλατο”, “μαρίνα”, “αδέσποτα”, “απινιδωτές” και “ανακύκλωση”. Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και για άλλα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Πάτρα και τους δημότες της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις