Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Φτιάχνουν σχολείο για τα Ουκρανόπουλα του πολέμου- ‘Έκκληση για εθελοντές

Πάτρα: Φτιάχνουν σχολείο για τα Ουκρανόπ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η Πάτρα δίπλα στους πρόσφυγες

Η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται και η Ελλάδα υποδέχονται Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους. Η Πάτρα είναι παρούσα σε όλη αυτή την διαδικασία μέσω του Συλλόγου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος».  Η κινητοποίηση, η ευαισθητοποίηση και η ανταπόκριση των Πατρινών στο κάλεσμα αυτής της δράσης είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Ροδόπουλος, οι Πατρινοί συνεισφέρουν σε αυτή τη προσπάθεια: «Είναι συγκινητική η προσφορά των Πατρινών, προς τα παιδάκια που έχουν έρθει με τις μητέρες του από την Ουκρανία. Αρκετοί μας φέρνουν παιχνίδια στο σύλλογο, ενώ μια Πατρινή πήγε μόνη της σε σπίτι που φιλοξενείται οικογένεια και πρόσφερε παιχνίδια στα παιδιά.  Δεν περιγράφεται με λόγια, η συμπαράσταση του κόσμου». Επίσης αρκετοί είναι και οι επιχειρηματίες καταλυμάτων από όλη την Δυτική Ελλάδα και τα νησιά που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν οικογένειες: «Ξενοδοχείο από την Ζάκυνθο προσφέρει δωρεάν διαμονή και από τον Πύργο αλλά και από την Πάτρα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Όχι μόνο για φιλοξενία αλλά και αρκετά καταστήματα εστίασης που προσφέρουν φαγητό, σε όσους έχουν ήδη έρθει».

Σχολική αίθουσα και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Ο Σύλλογος Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας, ετοιμάζεται ήδη να κάνει ένα βήμα παρακάτω. Όπως είπε ο Μιχάλης Ροδόπουλος, ήδη ξεκινούν να φτιάχνουν σχολική αίθουσα προκειμένου άμεσα τα παιδιά να πάνε σχολείο, ενώ σε επαφή μαζί του, ήρθε και το Πανεπιστήμιο Πατρών: «Πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια, προχωράμε και ένα βήμα παρακάτω, ετοιμάζουμε σχολείο, ετοιμάζουμε ήδη μια αίθουσα. Επίσης, το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί ανάμεσα στα παιδιά που θα έρθουν είναι και φοιτητές. Τώρα θα οργανωθούμε και προς αυτήν την κατεύθυνση».

Έκκληση για εθελοντές

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας  απευθύνει πρόσκληση και σε  εθελοντές μέσω του thebest.gr  ο «Για να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν, τόσο με την ανθρωπιστική βοήθεια όσο και με το σχολείο χρειαζόμαστε εθελοντές, χρειαζόμαστε χέρια να βοηθήσουν. Για το σχολείο θέλουμε εθελοντές εκπαιδευτικούς. Κάθε μέρα υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν, χρειαζόμαστε κόσμο να βοηθήσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις