Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς οι αυξήσεις στα καύσιμα μπορεί να «γονατίσουν» μετακινήσεις με αστικά- υπεραστικά λεωφορεία και πλοία

Πάτρα: Πώς οι αυξήσεις στα καύσιμα μπορε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ήδη η ακρίβεια στην βενζίνη «καθηλώνει» τα αυτοκίνητα  

Δραματικές αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων αλλά και στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς μπορεί να φέρουν οι αυξήσεις στα καύσιμα.

Όπως σε όλες της περιοχές της Ελλάδας, έτσι και στην Πάτρα η μετακίνηση ενός ιδιωτικού οχήματος έχει γίνει ιδιαίτερα κοστοβόρα τη στιγμή που δυσκολίες υπάρχουν και σε άλλα μέσα μεταφοράς.

Αστικά- υπεραστικά λεωφορεία αλλά και πλοία.  

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, Ανδρέας Μανωλόπουλος, «η αύξηση στις τιμές των καυσίμων έχει φέρει αναστάτωση σε όλους τους επιχειρηματίες αλλά κυρίως στους μεταφορείς. Προσπαθούμε να μην προχωρήσουμε σε αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, είναι κάτι που δεν το θέλουμε. Έχουμε κάνει όμως υπομνήματα στους αρμόδιους υπουργούς και στον πρωθυπουργό για να γίνει μείωση του φόρου πετρελαίου και έτσι να καλύψουμε τη διαφορά της αύξησης.

Το κακό που μπορεί να συμβεί είναι η μείωση των δρομολογίων, όμως αναμένουμε τις επόμενες μέρες να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα που θα ανατρέψει αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή η επιβατική κίνηση είναι αισθητά μειωμένη»

Από την πλευρά του το αστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας τηρεί στάση αναμονής μιας και δεν έχει κάνει προς το παρόν καμία αλλαγή ούτε στις τιμές των εισιτηρίων αλλά ούτε και στα δρομολόγια. Ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει το επόμενο διάστημα, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα.

Τα πλοία

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Νίκος Φιλόπουλος της Fast travel που δραστηριοποιείται στο χώρο του ναυτιλιακού πρακτορείου και του τουρισμού «ενώ μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση, θωρώ ότι αν αυτή η κατάσταση στην ενέργεια, στο ρεύμα και στα καύσιμα,  συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι αυξήσεις θα είναι αυτές  όμως όλοι ελπίζουμε σε διόρθωση της κατάστασης τους επόμενους μήνες.

Έχουν γίνει διορθωτικές κινήσεις με αυξήσεις στους ναύλους των φορτηγών λόγω των αυξήσεων των καυσίμων, στο δρομολόγιο Πάτρα- Ιταλία. Αυτή η αύξηση έχει γίνει από όλες τις εταιρείες και είναι από 70-150 ευρώ, έχει να κάνει με το φορτηγό και το λιμάνι κάθε φορά. Μπήκε λοιπόν μία  προσαύξηση λόγω των καυσίμων.  

Όπως αναφέρει ο κ . Φιλόπουλος, «προς το παρόν έχουν επηρεαστεί μόνο τα φορτηγά, στην ακτοπλοΐα.  Αν αναλογιστούμε ότι τα καύσιμα είναι ένα μεγάλο μέρος των εξόδων ενός πλοίου, ειδικότερα στα ταχύπλοα του Αιγαίου, πρέπει να αναμένουμε αυξήσεις σίγουρα. Θα πρέπει να επανέλθουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα. Κάποτε, το 1997, όταν υπήρχε ξανά κρίση με το πετρέλαιο, ταξιδιώτες που είχαν αγορασμένα τα αεροπορικά  εισιτήριά τους, πήγαιναν στο αεροδρόμιο και καλούνταν να πληρώσουν επιπλέον χρήματα. Έχει γίνει μέχρι και αυτό στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή αδυνατούν να το κανουν αυτό π.χ. οι  οι μεταφορείς που έχουν αναλάβει σχολικές εκδρομές και έχουν δώσει πριν λίγο καιρό, πριν την αύξηση των καυσίμων» καταλήγει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις