Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γέννησε η έγκυος που οι Ρώσοι κατηγόρησαν για στημένη φωτογράφηση στο βομβαρδισμένο μαιευτήριο της Μαριούπολης

Γέννησε η έγκυος που οι Ρώσοι κατηγόρησα...

Γέννησε το παιδί της, όπως μετέδωσε Ουκρανή δημοσιογράφος

Η έγκυος blogger, που οι Ρώσοι την κατηγόρησαν ότι έδωσε... παράσταση βγαίνοντας από τα συντρίμμια του βομβαρδισμένου νοσοκομείου της Μαριούπολης, έφερε στον κόσμο το παιδί της, σύμφωνα με πληροφορία που διακινήθηκε στο διαδίκτυο από μια Ουκρανή ρεπόρτερ.

«Έλαβα μια ενημέρωση από έναν συγγενή της Μαριάννας -μιας εγκύου κοπέλας από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο της Μαριούπολης. Κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί της στο τηλέφωνο για λίγο. Χθες βράδυ στις 22:00, η Μαριάννα γέννησε ένα κοριτσάκι! Είναι εντάξει, αλλά κάνει πολύ κρύο στη Μαριούπολη και ο βομβαρδισμός δεν σταματάει», έγραψε η Olga Tokariuk.

Το όνομα της εγκύου (Marianna Podgurskaya) αναφέρεται σε μια σειρά από tweets που έκανε η ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, προφανώς σε μια προσπάθεια να ανατραπούν οι εντυπώσεις που είχαν σχηματιστεί μέσω των social media με αφορμή τη φωτογραφία της κοπέλας ανάμεσα σε ερείπια του μαιευτηρίου, και η οποία έγινε viral ως μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του δράματος του πολέμου στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η χθες η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία κατηγόρησε τη γυναίκα ότι είναι γνωστή blogger και προσποιήθηκε ότι βρισκόταν στο κτήριο, βάζοντας μάλιστα «μέικ απ», για να φαίνεται τραυματισμένη μπροστά στις κάμερες. 

 Πολλοί προχώρησαν σε αναρτήσεις κάνοντας λόγο για ουκρανική προπαγάνδα, ενώ το Twitter «κατέβασε» όλες τις αναρτήσεις που στοχοποιούσαν την γυναίκα, μεταξύ αυτών και της ρωσικής πρεσβείας.

Ενώ οι ισχυρισμοί της πρεσβείας έχουν διαψευστεί από πολλούς δημοσιογράφους, ενώ ο λογαριασμός της Podgurskaya στο Instagram κατακλύστηκε από μηνύματα μίσους αλλά και υποστήριξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις