Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοινώνει ο Τζο Μπάιντεν

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοινώνε...

Αναμένεται να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, LNG και άνθρακα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, με τη σχετική απόφαση να ανακοινώνεται ακόμη και σήμερα από τον Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάιντεν αναμένεται να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, LNG και άνθρακα σήμερα, χωρίς συμμετοχή των ευρωπαίων συμμάχων του.   

Οπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα κάνει ανακοινώσεις για τη Ρωσία στις 17:45 σήμερα. 

Το αργό πετρέλαιο καταγράφει μεγάλη άνοδο και σήμερα, πάνω από τα 125 δολάρια το βαρέλι. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 5%, στα 125,33 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 5,4%, διαμορφώνεται στα 129,54 δολάρια.

Εχθές οι πετρελαϊκές τιμές κινήθηκαν έντονα ανοδικά μετά την πληροφορία ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν συζητούσε με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου.

«Η αύξηση της τιμής ήταν πολύ επιθετική σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τα διαγράμματα μας λένε ότι η τιμή του πετρελαίου πρέπει να κάνει κάποια παύση για να μπορέσει να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα», δήλωσε ο Michael McCarthy, επικεφαλής στρατηγικής στην Tiger Brokers Australia.

Αργά τη Δευτέρα, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να προχωρήσουν στην απαγόρευση, αν και η Γερμανία, ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού αργού, απέρριψε τα σχέδια για ενεργειακό εμπάργκο.

Η Ρωσία εξάγει περίπου 7 εκατ. βαρέλια την ημέρα αργό και πετρελαϊκά προϊόντα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις