Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η εστίαση κάνει αποτίμηση του Καρναβαλιού- Ποιοι δούλεψαν, πώς διασκέδασαν

Φωτ. eurokinissi

Φωτ. eurokinissi

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ας μην έγιναν παρελάσεις, βοήθησαν πολύ ο ιδιωτικός τομέας και τα πάρτι που έγιναν στην πόλη. Κράτησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών...

Καρναβάλι που θύμισε τις παλιές καλές εποχές πριν τον κορωνοϊό έζησε φέτος η Πάτρα. Χιλιάδες επισκέπτες γέμισαν ασφυκτικά τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ το μόνο που έλειπε ήταν οι παρελάσεις.  Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς είναι η εστίαση που πήρε μία βαθιά ανάσα

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος, «σε γενικές γραμμές, ήταν ένα καλό τριήμερο αφού ήρθε και αρκετός κόσμος από άλλες πόλεις. Θύμισε κάτι από τα περασμένα χρόνια. Η εστίαση ήταν έτοιμη και θέλω να πιστεύω πως όσοι ήρθαν πέρασαν καλά και είχαν καλές παροχές. Αυτό είναι σημαντικό γιατί αποτελεί εχέγγυο και για τα επόμενα χρόνια. Ο καιρός μας τα χάλασε ίσως λίγο όμως ο κόσμος δεν πτοήθηκε και έμεινε έξω μέχρι αργά για να διασκεδάσει. Θεωρώ ότι και ως εστίαση και ως πόλη θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Είναι ένας θεσμός που πρέπει να διατηρηθεί.

Αν είχαν γίνει κάποιες εκδηλώσεις όπως οι παρελάσεις, ίσως να υπήρχε και μία καλύτερη διασπορά στη διασκέδαση. Οι περισσότεροι κινήθηκαν στο κέντρο, περιφερειακά τα πράγματα ήταν πιο υποτονικά. Βέβαια έγιναν κάποια πάρτι και εκεί χαρίζοντας κίνηση. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος είχε ανάγκη να διασκεδάσει, να βγει. Σαφώς όταν υπάρχει τόσος κόσμος και με συνθήκες βροχής, τα πράγματα σε επίπεδο ελέγχων είναι δύσκολα. Ωστόσο προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο ενώ έλεγχοι γίνονταν και από κλιμάκια. Περισσότερη δουλειά και έλεγχοι χρειάζονται αναφορικά με το παραεμπόριο της μαυροδάφνης που είναι non name και κανείς δεν φέρει την ευθύνη για το τι περιέχουν μέσα τα μπουκάλια. Γίνεται ζημιά στην εστίαση και μπορεί να βλάψει και τους καρναβαλιστές. Είδα πολλά τέτοια μπουκάλια- ανώνυμα- να κυκλοφορούν».

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Κωνσταντίνος Σακκής, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΚΕΝΑ, «όλη η τελευταία εβδομάδα του Καρναβαλιού ήταν πολύ καλή. Η πόλη υποδέχθηκε πολύ κόσμο και η επισκεψιμότητα ήταν πιο πάνω από το αναμενόμενο. Από τη στιγμή που επιτρεπόταν η μουσική αλλά και οι όρθιοι, προετοιμαστήκαμε, στολίσαμε τα μαγαζιά μας. Τονώθηκε η οικονομία της πόλης και ειδικά της εστίασης που είχε μεγάλη ανάγκη. Ας μην έγιναν παρελάσεις, βοήθησαν πολύ ο ιδιωτικός τομέας και τα πάρτι που έγιναν στην πόλη. Κράτησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Φαίνεται και ότι οι φοιτητές διαδίδουν ό,τι καλό συμβαίνει στην πόλη και δεχθήκαμε πολλούς επισκέπτες που ήταν γνωστοί και φίλοι φοιτητών. Είδαμε κυρίως μικρές ηλικίες,  από 18-19 έως 25.  Μέσα σε όλη αυτή την αντάρα προσπαθήσαμε να τηρήσουμε και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και σε γενικές γραμμές θεωρούμε ότι τα πήγαμε καλά και σε αυτό το επίπεδο. Λόγω των συγκυριών δεν αυξήθηκαν και οι τιμές. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους τα καταστήματα είχαν τον τιμοκατάλογο που είχαν και τις προηγούμενες μέρες ενώ τα clubs ήταν εκείνα που δούλεψαν περισσότερο.  Δεν είχαμε άσχημες καταστάσεις λόγω μέθης και αυτό είναι σημαντικό. Λέμε ως ΣΚΕΑΝΑ, να πίνουμε, να διασκεδάζουμε αλλά μην σκοτωνόμαστε, και ευτυχώς όλα πήγαν καλά και σε αυτό το κομμάτι»

Όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας Σπύρος Στεργίου, πρώην Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, «είχαμε ένα Καρναβάλι που θύμισε τα παλιά, του 2018 και του 2019. Ήρθε κόσμος, έγιναν πάρτι, δούλεψαν τα μαγαζιά. Και το ερώτημα είναι, αφού έγιναν όλα και αφού είχαμε αυτή την κοσμοπλημμύρα, γιατί δεν έγιναν και οι παρελάσεις. Αν είχαμε και αυτές ίσως ερχόταν περισσότερος και διαφορετικός κόσμος. Παρατηρήσαμε ότι έλειψαν οι καλές παρέες και οι οικογένειες από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Αυτοί έρχονταν για να δουν την παρέλαση τα παιδιά, μην ξεχνάμε ότι αυτή είναι που έχει και φωτογραφικό ενδιαφέρον και για τα Μέσα.  Δεν είδαμε λοιπόν ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών όπως άλλες χρονιές. Υπήρξαν έλεγχοι από όλες τις υπηρεσίες ενώ παρά την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις οι περισσότεροι επιχειρηματίες κράτησαν τις τιμές όσο χαμηλότερα μπορούσαν. Φυσικά δούλεψαν περισσότερο τα μαγαζιά που βρίσκονται στις γνωστές πιάτσες, όπως η Ρήγα Φεραίου που είχε πάλι την τιμητική της. Κίνηση υπήρξε και στην Ηρώων Πολυτεχνείου η οποία όμως τελικά δεν ευνοήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών.  Δούλεψαν όλα τα club ενώ όλοι οι χοροί έγιναν με μεγάλη επιτυχία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις