Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρναβαλικό Τριήμερο στην Πάτρα: Τουλάχιστον 140 περιστατικά στον Ερυθρό Σταυρό - Οι 5 στο νοσοκομείο

Καρναβαλικό Τριήμερο στην Πάτρα: Τουλάχι...

Ο απολογισμός της δράσης του Ερυθρού Σταυρού

Όπως κάθε χρόνο, ο Ερυθρός Σταυρός υποστήριξε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων από την έναρξη και μέχρι την κορύφωσή τους το τελευταίο τριήμερο των αποκριών.

Από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση του thebest.gr πάνω από 100 εθελοντές του περιφερειακού τμήματος ΕΕΣ Πάτρας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους περιθάλπτοντας περισσότερα από 140 καταγεγραμμένα περιστατικά. Τα περιστατικά αυτά αφορούσαν κυρίως περιπτώσεις μέθης (ήπιες αλλά και σοβαρές) και τραυματισμών, ενώ καταγράφηκαν και ορισμένες περιπτώσεις παθολογικών-καρδιολογικών προβλημάτων. Από το σύνολο των περιστατικών, περίπου 5 χρειάστηκε να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Ο απολογισμός του τριημέρου καταδεικνύει την σπουδαία προσφορά του Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντών του, οι οποίοι παραδοσιακά αποτελούν σημείο αναφοράς των καρναβαλιστών για παροχή αξιόπιστων πρώτων βοηθειών, ενώ συνδράμουν σημαντικά στην αποφυγή επιβάρυνσης των τμημάτων επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις