Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέλος στη Ρωσία το Facebook

Τέλος στη Ρωσία το Facebook

Χωρίς πρόσβαση εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti αναφέρει ότι αποφασίστηκε η απαγόρευση του Facebook στη χώρα.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση του πρακτορείου ειδήσεων στο Twitter, η ρωσική υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιών, Roskomnadzor, αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση των Ρώσων πολιτών στο Facebook. Προφανώς, πρόκειται για αντίποινα της ρωσικής πλευράς στις κυρώσεις των αμερικανικών κολοσσών της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, η Microsoft ανακοίνωσε πως θα αναστείλει όλες τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών της στη Ρωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Παράλληλα, η Google «παγώνει» όλες τις διαφημίσεις της στη Ρωσία, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία στο CNN την Παρασκευή.

Η Roskomnadzor αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook από τον Οκτώβριο του 2020, με περιορισμένη πρόσβαση σε κρατικά κανάλια όπως το RT και το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η κίνηση θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση των Ρώσων πολιτών σε εξωτερικές πηγές πληροφοριών και ειδήσεων σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η Ρωσία είχε ήδη επιβάλει νέους σκληρούς περιορισμούς στους δημοσιογράφους στη χώρα, με τιμωρίες έως και 15 χρόνια φυλάκισης για όσους δημοσιεύουν «ψευδείς ειδήσεις» για τον πόλεμο.


Το «επίσημο» κρατικό αφήγημα δεν αναφέρεται στη σύγκρουση ως «εισβολή» ή «πόλεμο», αντιθέτως την αποκαλεί «ειδική επιχείρηση» για την αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας. Η απόφαση για στο Facebook θα καταστήσει, επίσης, πιο δύσκολο στους αντιπάλους της χώρας να κινητοποιήσουν διαμαρτυρίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Φεβρουαρίου η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι περιορίζει εν μέρει την πρόσβαση στο Facebook, αφού ο αμερικανικός κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την εντολή των ρωσικών αρχών να σταματήσει τους ελέγχους στοιχείων και τις προειδοποιητικές σημάνσεις περιεχομένου στις πλατφόρμες της εν μέσω της επίθεσης της χώρας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις