Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς οι αυξήσεις στο ρεύμα «γονατίζουν» ιδρύματα και δομές- Από τα 300 ευρώ στις 3.000!

Πάτρα: Πώς οι αυξήσεις στο ρεύμα «γονατί...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά ειδικά εκείνα που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες

Αντιμέτωπα με τρομακτικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος βρίσκονται ιδρύματα και δομές στην Πάτρα αλλά και στη Δυτική Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι έχουν κοινωνικό τιμολόγιο καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά ειδικά εκείνα που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, o Αντώνης Χαροκόπος, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας. Νοτίων Ιονίων Νήσων, «χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιδρυμάτων στην Πάτρα και στην Ναύπακτο  που πέρσι τέτοια εποχή έδιναν για το ρεύμα 300 ευρώ και τώρα καλούνται να πληρώσουν 3.000 ευρώ, ενώ μάλιστα έχουν κοινωνικό τιμολόγιο. Άλλο ίδυμα από τα 1.381 ευρώ έχει φτάσει στα 2.926.  Σε όλα τα ιδρύματα και τις δομές υπάρχει πρόβλημα όπως υπάρχει και στα νοικοκυριά».ΆλΟ 

Να σημειώσουμε ότι η «Αλκυόνη» από τη Ναύπακτο, ο ΣΟΨΥ και η «Κιβωτός της αγάπης» είναι μερικά από τα ιδρύματα που έχουν έρθει αντιμέτωπα με τις τεράστιες αυξήσεις.

«Πήραμε την απόφαση να στείλουμε έγγραφο και να ζητήσουμε τη στήριξη της πολιτείας και το κοινοποιήσαμε σε δύο αρμόδιους υπουργούς, στο Υπουργείο ενέργειας και περιβάλλοντος, στον κ. Στρέκλα, αλλά και στο Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, στην κα Μιχαηλίδου» καταλήγει ο κ. Χαροκόπος.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, η Χριστίνα Μπίκου, πρόεδρος του ΣΟΨΥ, «οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι πλέον τρεις φορές πάνω σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε. Παρότι έχουμε κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο το ρεύμα ήταν στα 300 ευρώ, το μήνα, τον Φεβρουάριο ήταν 980. Σε περιπτώσεις όπου τα ιδρύματα έχουν συσκευές οξυγόνου, ηλεκτρικά μηχανήματα, μαγειρεία, τρεις ορόφους γεμάτους ασθενείς, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Όποια συζήτηση γίνεται φαίνεται ότι δεν έχει νόημα, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όλοι μας σαν δομές είχαμε κοινωνικά τιμολόγια, επομένως είναι λογικό να μας πουν ότι αυτή είναι αύξηση άρα αυτά τα ποσά πρέπει να πληρώσουμε. Το αν πρέπει το κράτος να δώσει κάποια παραπάνω χρήματα σε αυτές τις δομές, δεν το αποφασίζουμε εμείς. Είναι μία δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι δομές και ο προϋπολογισμός προς το παρόν να βοηθά. Κάποια στιγμή όμως θα πέσει έξω».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις