Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκινεί η προσπάθεια Ουκρανής που ζει στο Αγρίνιο, να φέρει κοντά της τη νύφη και το εγγόνι της

Συγκινεί η προσπάθεια Ουκρανής που ζει σ...

Περίπου δέκα οι Ουκρανοί πολίτες που ζουν στην περιοχή-μεγάλη η αγωνία για τους δικούς τους

Η πολεμική σύρραξη που μαίνεται στην Ουκρανία μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων έχει προκαλέσει συθέμελες αναταράξεις σε γεωπολιτικό και οικονομικό πεδίο στην Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Την ίδια στιγμή που οι πολεμικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, υπάρχουν ανθρώπινες ιστορίες που συγκινούν και αναδεικνύουν το «σκληρό» πρόσωπο του πολέμου. Μία από αυτές αφορά στην κ. Ειρήνη, Ουκρανή πολίτη που ζει και εργάζεται μόνιμα εδώ και χρόνια στο Αγρίνιο.

Το ξέσπασμα του πολέμου βρήκε την οικογένειά της στην πατρίδα της, στην πόλη του Λβιβ. Η ηλικιωμένη μητέρα της, ο γιος της, η νύφη και το εγγονάκι της βρίσκονται στη «δίνη» του πολέμου. Αν και η πόλη που διαβιούν βρίσκεται στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας και δεν έχει απειληθεί ακόμη στο βαθμό που απειλήθηκαν ή καταστράφηκαν άλλες πόλεις και περιοχές, η αγωνία της «χτύπησε» κόκκινο. Απολύτως λογικό.

Η κ. Ειρήνη έσπευσε άμεσα, αφότου κατάφερε να επικοινωνήσει με τους δικούς της ανθρώπους να βρει τρόπο να έρθουν σε ασφαλές μέρος, τουλάχιστον η νύφη και το εγγόνι της, μιας και ο γιος της απαγορεύεται να εξέλθει απο τη χώρα, εξαιτίας της επιστράτευσης. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στο τραπεζικό υποκατάστημα του Αγρινίου της Εθνικής Τράπεζας ώστε να αποστείλει χρήματα μέσω εμβάσματος στους δικούς της ανθρώπους. Να μπουν στο λεωφορείο και να έρθουν στην Ελλάδα, κοντά της.

Ευτυχώς, αμέσως βρέθηκαν οι άνθρωποι που προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν.

«Σήμερα δεν κατάφερα να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου. Δεν λειτουργεί τίποτα. Ούτε τηλέφωνα, ούτε viber», ανέφερε μιλώντας στο agriniopress. Παρόλα αυτά, με τους ανθρώπους του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο και έμπρακτη αλληλεγγύη, η γυναίκα κατόρθωσε να στείλει άμεσα τα χρήματα. Η οικογένειά της ειδοποιήθηκε και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να επιβιβαστούν η νύφη και το εγγόνι της σε λεωφορείο για τη Ελλάδα.

Η ανακούφισή της, σε πρώτη φάση, ήταν μεγάλη. Ωστόσο, άνθρωποί της θα παραμείνουν πίσω. Όπως παραμένουν και συγγενείς και φίλοι άλλων δέκα περίπου Ουκρανών που διαβιούν μόνιμα στην πόλη μας και αγωνιούν για τις τύχες τους…

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις