Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Ώρα Πατρών φέρνει στο Δημοτικό συμβούλιο το θέμα με το προσφυγικό κύμα από την Ουκρανία

Η Ώρα Πατρών φέρνει στο Δημοτικό συμβούλ...

Ο Γιώργος Ρώρος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνοουκρανικής Φιλίας Μιχ. Ροδόπουλο & συζήτησαν για τις ενέργειες να φιλοξενηθούν 3.000 παιδιά στις κατασκηνώσεις Σκαφιδιάς

Την περασμένη Παρασκευή 25/2/22 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνοουκρανικής Φιλίας Μιχάλη Ροδόπουλο. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο πόλεμος, που έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία και οι ενέργειες του συλλόγου, να φιλοξενήσει 3.000 παιδιά στις κατασκηνώσεις στην Σκαφιδιά στην γειτονική Ηλεία.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ώρα Πατρών δήλωσε το άμεσο ενδιαφέρον για την φιλοξενία των παιδιών και την προσπάθεια συντονισμού όλων των πολιτών προκειμένου, να βοηθήσουμε το κύμα προσφύγων, που δημιουργείται. Η Ώρα Πατρών όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για ενεργή συμμετοχή της πόλης στο προσφυγικό κύμα και στην φιλοξενία των παιδιών.

Την αποτυχία των ισχυρών του πλανήτη να έρθουν σε συνεννόηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, την πληρώνουν όπως πάντα οι λαοί.

Ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων για σφαίρες επιρροής, εδαφικά κέρδη και ενεργειακές εξαρτήσεις για μία ακόμα φορά αποτελεί αιτία φτώχειας και προσφυγιάς για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην καρδιά της Ευρώπης. Την κλιμάκωση των ανταγωνισμών την πληρώνουν πολύ ακριβά οι λαοί. Θα συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός παγκόσμιου ειρηνευτικού κινήματος, που θα ανακόψει τις πολεμικές επιχειρήσεις κάθε είδους. Όχι στον πόλεμο, ναι στην Ειρήνη, τονίζει τέλος η ανακοίνωση που κλείνει με λόγιαα του Μπρεχτ.

«Τούτος ο πόλεμος που έρχεται

Δεν είναι ο πρώτος

Όταν ετελείωσε ο τελευταίος

Υπήρχαν νικητές και νικημένοι.

Στους νικημένους ο φτωχός λαός

Πέθαινε από την πείνα

Στους νικητές ο φτωχός λαός

Πέθαινε το ίδιο».

Μπέρτολντ Μπρεχτ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις