Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς φτιάχτηκε ο μπάστακας- γίγας που βρίσκεται στα Υψηλά Αλώνια- Tι λέει στο thebest ο εμπνευστής του

Πώς φτιάχτηκε ο μπάστακας- γίγας που βρί...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Δίνει μία επιβλητική καρναβαλική νότα στην πλατεία!

 

Εντυπωσιάζει ο μπάστακας που έχει τοποθετηθεί στην Πλατεία Υψηλών αλωνιών και είναι δημιούργημα πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι ο… «Ντόρος» που έχει ύψος 6.70 και δίνει μία επιβλητική καρναβαλική νότα στην πλατεία!  Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Καρναβαλιστής Αρίστος Σταθόπουλος του πληρώματος 222.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr, «θεώρησα ότι από τη στιγμή που και φέτος δεν έχουμε ένα κανονικό Καρναβάλι, οι άνθρωποι που δημιουργούν όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσαν να υλοποιήσουν κάτι από κοινού. To project ήταν να βρεθούμε όλοι μαζί, όσοι μπορούσαμε, συγκεκριμένες ώρες, και να φτιάξουμε κάτι παρέα.

Πολλά πληρώματα ανταποκρίθηκαν, περίπου 30, και μέσα σε 25 μέρες υλοποιήσαμε αυτό που είδατε στα Υψηλά Αλώνια. Όσο δουλεύαμε τον μπάστακα, γινόταν και συζήτηση και για το όνομα που θα του δίναμε. Υπήρξε η ιδέα για το όνομα «Ντόρος» καθώς σκεφτήκαμε ότι θα κάναμε ντόρο πηγαίνοντας στα Υψηλά Αλώνια αυτόν τον μπάστακα. Τον σχεδίασα μαζί με τον φίλο, συνεργάτη και μέλος του πληρώματος, Χρήστο Μπίτσο και υλοποιήθηκε από όλα τα πληρώματα που συνεργάστηκαν».

Όπως εξηγεί, «για την κατασκευή του χρησιμοποιήσαμε τα υλικά που χρησιμοποιούνται πατροπαράδοτα και για τι κατασκευές των αρμάτων. Σίδερα, φενιζόλ, αλευρόκολλα, χαρτί, χρώματα, βερνίκι. Κάθε μέρα δουλεύαμε από 5-10 άνθρωποι για 5-6 ώρες. Δυσκολίες δεν υπήρξαν. Όταν αγαπάς κάτι, μπορείς να κάνεις πολύ μεγάλα πράγματα, κι εμείς αγαπάμε το Καρναβάλι. Όσο ψηλός κι αν ήταν, όσο δυσκίνητος και δυσλειτουργικός για να τον φτιάξεις, η μεγάλη μας αγάπη μα έδωσε δύναμη και κουράγιο για να μη μας κουράσει τίποτα».

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους ενεπλάκησαν. Είχαν όλοι μεγάλο μεράκι. Ως καθοδηγητής του project είμαι πολύ ικανοποιημένος και γεμάτος» καταλήγει ο κ. Σταθόπουλος.

Φωτ.: Βασίλης Παπαϊωάννου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις