Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Χειμερινοί προορισμοί: Τα χωριά outsider σε ορεινούς προορισμούς

Χειμερινοί προορισμοί: Τα χωριά outsider...

Για ένα απολαυστικό διήμερο

Και ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς για τις αναζωογονητικές εκδρομές του σαββατοκύριακου, εσείς προτιμήστε τα χωριά outsider στους διάσημους ορεινούς προορισμούς, για να κάνετε τη διαφορά και να απολαύσετε ένα διήμερο στη φύση, μακριά από όλους και απ’ όλα.

Ροεινό, Αρκαδία
 
Ένα από τα πιο άγνωστα και ήσυχα χωριά στην Ορεινή Αρκαδία συναντάται σε απόσταση 19 χλμ. από την Τρίπολη, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Ο λόγος για το Ροεινό, την ευχάριστη έκπληξη της περιοχής, που κεντρίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του με την απλότητα που το ξεχωρίζει. Παρόλο που είναι μικροσκοπικό, το Ροεινό διαθέτει μεγάλα πετρόχτιστα κτίρια από τον 19ο αιώνα, ενώ ξεχωρίζει και για τα τρεχούμενα νερά του. Περιβαλλόμενο από ένα υπέροχο και πυκνό ελατόδασος, προσφέρει ονειρική θέα στο οροπέδιο της Δαδιάς αλλά και τον ορεινό όγκο του Μαινάλου που κυριαρχεί στην ορεινή Αρκαδία.

Ανδρίτσαινα, Ηλεία

Παρόλο που βρίσκεται στην Ηλεία, η εικόνα της παραπέμπει σε χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Η Ανδρίτσαινα καλωσορίζει τους επισκέπτες της αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του Λυκαίου Όρους και κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον ολόγυρά της, όσο και με την προσεγμένη αρχιτεκτονική των κτιρίων της. Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στο χωριό είναι γεμάτες με λαβυρινθώδη λιθόστρωτα σοκάκια, πέτρινες βρύσες και μεγαλοπρεπή αρχοντικά. Στα σημαντικότερα σημεία της Ανδρίτσαινας, η ιστορική βιβλιοθήκη του χωριού με ιστορικά έγγραφα από τη Γαλλική και Ελληνική επανάσταση, το Λαογραφικό Μουσείο και ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα. Οι λάτρεις της περιπέτειας στη φύση θα λατρέψουν το φαράγγι της Νέδας, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό.

Βάργιαννη, Παρνασσός

Από τα λιγότερο γνωστά χωριά του Παρνασσού, η Βάργιανη σε υψόμετρο 880 μέτρων, για πολλούς αποτελεί την έκπληξη του δημοφιλέστερου βουνού της χώρας. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό με προσεγμένα, πετρόχτιστα σπίτια και άφθονα τρεχούμενα νερά, που αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για μια εξόρμηση στη φύση, στην κυριολεξία μακριά από όλους και απ’ όλα.

Το χωριό έχει χαρακτηριστεί ως «αξιόλογος παραδοσιακός οικισμός», και διαθέτει υπέροχες γραφικές εικόνες μέσα σε ένα όμορφο φυσικό σκηνικό, που μόνο αξέχαστες μπορούν να μείνουν. Στα σημαία αναφοράς της Βάργιανης το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, οι πηγές Μπουρμπούλα κάτω από τα πλατάνια και το υδραγωγείο, καθώς και η κουκλίστικη πλακόστρωτη πλατεία του χωριού.

Αετομηλίτσα, Ιωάννινα

Σαν αετοφωλιά γαντζωμένη στον άγριο ορεινό όγκο της Ηπείρου, η Αετομηλίτσα είναι το βορειότερο χωριό του νομού Ιωαννίνων, βρίσκεται στα σύνορα με την Αλβανία, και σίγουρα αποτελεί μοναδική εμπειρία ζωής για όποιον επιλέξει να φτάσει μέχρι εδώ. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε στο χωριό της Ελλάδας με το μεγαλύτερο υψόμετρο, καθώς το υψόμετρό του αγγίζει τα 1.430 μέτρα! Ήδη από την διαδρομή που θα κάνει κανείς, μέσα από υπέροχα δάση και πάνω από εντυπωσιακές ορεινές κορυφογραμμές, αντιλαμβάνεται ότι η εμπειρία που θα ζήσει σε αυτό το απομονωμένο χωριό της Ηπείρου, θα είναι πραγματικά μοναδική.

Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο

Παρόλο που οι περισσότεροι έρχονται στο Πήλιο για τα πιο δημοφιλή χωριά του, όπως Πορταριά, Μακρινίτσα, Βυζίτσα και Τσαγκαράδα, αξίζει κανείς να κάνει τη διαφορά και να επιλέξει κάποιο από τα λιγότερο γνωστά χωριά στο βουνό των Κενταύρων. Ένα από αυτά και ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας, σε απόσταση 20 χλμ. από το Βόλο. Χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων, ανάμεσα σε δύο ράχες, πρόκειται για ένα πολύ ήσυχο χωριουδάκι με ατμόσφαιρα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Τα κτίριά του ακολουθούν την παραδοσιακή, πηλιορείτικη αρχιτεκτονική με υπέροχα νεοκλασικά που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα, να κεντρίζουν τα βλέμματα όλων. Το χωριό φημίζεται, επίσης, και για την συγκλονιστική θέα του στον Παγασητικό, ενώ έχει ως «προίκα» μια από τις πιο όμορφες πλατείες χωριού στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life