Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Το τσίκνισαν στα Παλαιά Σφαγεία - Παρών και ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το τσίκνισαν στα Παλαιά Σφαγεία - Παρών ...

Όσο για το απόγευμα & βράδυ της Τσικνοπέμπτης το Μουσικό άρμα θα περιδιάβαινε την άνω και την κάτω πόλη

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε η Τσικνοπέμπτη, συνδεδεμένη άρρηκτα με την παραδοσιακή πλευρά της Αποκριάς και την αυθεντική διασκέδασή της, γιορτάστηκε αρκούντως στο κέντρο της Πάτρας και στα Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσεων που είχαν ετοιμάσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Από τις 10πμ έως τη 1μμ το Μουσικό Άρμα με καρναβαλική μουσική και τραγούδια περιόδευσε από την Παραλία Πατρών έως τα Καμίνια.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός και φέτος για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης «γέμισε» με μουσικές και τραγούδια την Πάτρα, βάζοντας και τη δική του «σφραγίδα» στις εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης», η μπάντα του δήμου και μουσικό σχήμα με καλλιτέχνες της πόλης.

Στις 11 το πρωί καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, μπροστά από το νέο κτίριο του Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης» επί της οδού Ρήγα Φεραίου, ερμήνευσαν καρναβαλικές μελωδίες και μελωδίες εναρμονισμένες με το πνεύμα  της ημέρας. Συμμετείχαν οι καθηγητές τρομπέτας του Ωδείου Δημήτρης Δριμάλας και Περικλής Αλιώπης, μαθητές των τάξεων τους και ένας μαθητής από το τμήμα Jazz.

Στις 11.30 η Μπάντα του Δήμου Πατρέων περιόδευσε στους δρόμους της πόλης παίζοντας καρναβαλική μουσική ενώ αργότερα η δράση μεταφέρθηκε έξω από το Δημαρχείο όπου η Μπάντα του Δήμου παρουσίασε μουσικό δρώμενο.

Μετά τις 12 το μεσημέρι η δράση μεταφέρθηκε στον υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων όπου “Οι Μεν και οι Δεν” ανέλαβαν τη διασκέδαση του κόσμου με μια έντεχνη/λαϊκή μουσική συναυλία, που μας ταξίδεψε μέσα από γνωστά τραγούδια διαφορετικών  δεκαετιών, διαφορετικών συνθετών και στιχουργών από ένα ευρύ φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου.

Στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, οι Αντιδήμαρχοι Βίβιαν Σαμούρη και Παναγιώτης Πετρόπουλος κ.α., που αντάλλαξαν ευχές με επισκέπτες και εργαζόμενους.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή καλωσόρισε τους επισκέπτες και ευχήθηκε να είμαστε υγιείς και όρθιοι κόντρα σε όσα καθημερινά μας βασανίζουν. Διατύπωσε μια ευχή που πρέπει να κυριαρχήσει στις μέρες μας: «Ειρήνη στον κόσμο».

Μετά τη λήξη της συναυλίας το σατυρικό δρώμενο «Αγριομελισσοχαμός και καρνάβαλος σωστός» από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου Πατρών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, σατίρισε τα κακώς κείμενα της εποχής μας με πολλές επίκαιρες αναφορές (και στην τοπική πραγματικότητα) και ξόρκισε με πολύ χιούμορ και «πιπεράτες» ατάκες τα μαύρα σύννεφα που πλανώνται από πάνω μας…Πρωταγωνίστριες ήταν χαρακτήρες από την τηλεοπτική σειρά  «Άγριες Μέλισσες» σε μία απρόσμενη συνάντηση με τον γνωστό Αθηναίο δημοσιογράφο Φανφαράτο, που προσαρμόστηκαν στο πνεύμα της καρναβαλικής Πάτρας.

Παράλληλα από τις 12μ έως τις 2μμ παρόντες στα Παλαιά Σφαγεία οι κυνηγοί του 57ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού με τη δράση «Tent Hurrah» σε πλήρη εξέλιξη. Τα πληρώματα ζωντανεύοντας ιστορικό γεγονός σχετικά με την προέλευση του ονόματος της τεντούρας, έφτιαξαν τις δικές τους τεντούρες με «διάφορους τρόπους» αξιοποιώντας πλήρως υλικά και εξοπλισμό που τα ίδια είχαν φέρει. Η οργανωτική ομάδα και η κριτική επιτροπή μέθυσε με τόσες τεντούρες και ακόμα «ψάχνει» τη βαθμολογία…, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Γεύση παραδοσιακής Αποκριάς με το μουσικό άρμα σε Άνω και Κάτω Πόλη

Τέλος το απόγευμα και το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 24/2, γεύση παραδοσιακής Αποκριάς αλλά προσαρμοσμένη στις συνθήκες των ημερών θα πάρει η Άνω Πόλη, συνδεδεμένη παραδοσιακά με τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης, αλλά και η Κάτω Πόλη.  

Πιο συγκεκριμένα η διαδρομή που θα ακολουθήσει το Μουσικό καρναβαλικό Άρμα θα είναι:

Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραισκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου - Κανακάρη-Παπαφλέσσα-Ακτή Δυμαίων- Αγ. Ανδρέου-Καρόλου--Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-ΓούναρηΚαραισκάκη-Πατρέως-Αγ. Ανδρέου-Αράτου-Κανακάρη-Αγ. Νικολάου-25ης ΜαρτίουΓερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους- Πετρωτό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture