Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο και καστανή ζάχαρη

Μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο και καστανή ζάχαρη

Μια εναλλακτική πρόταση

Εναλλακτική πρόταση για εκείνους που θέλουν να φύγουν από την πεπατημένη

Υλικά
8 μπουτάκια κοτόπουλου
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κ. σ. μέλι
1/2 κ. γλ. ρίγανη
1/4 κ. γλ. θυμάρι
1/4 κ. γλ. βασιλικό

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια κοτόπουλου.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 3
Προσθέστε το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα κάτω, και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.Βήμα 4
Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μαραθεί, για 1 έως 2 λεπτά.
Βήμα 5
Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 6
Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20- 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά εσωτερικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life