Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσεχώς στα φαρμακεία ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό

Προσεχώς στα φαρμακεία ο εμβολιασμός για...

Ο διάλογος μεταξύ φαρμακοποιών και Πολιτείας έχει ήδη ξεκινήσει

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρέ, από δω και πέρα τα εμβόλια για τον κορονοϊό αναμένεται να γίνονται στα φαρμακεία - όπως ήδη γίνεται με το εμβόλιο της γρίπης.

Μιλώντας στο Πρακτορείο Fm, ο Γιάννης Δαγρές επισήμανε πως έχει ανοίξει ήδη ο σχετικός διάλογος με την Πολιτεία, καθώς ο εμβολιασμός στα φαρμακεία είναι πολύ πιο οικονομικός για το σύστημα υγείας, αλλ΄α και πολύ πιο εύκολα προσβάσιμος για τον κόσμο. 

Αν και ακόμη δεν είναι γνωστή στην διεθνή ιατρική κοινότητα η περιοδικότητα του εν λόγω εμβολίου, ο αντιπρ΄όεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου επισήμανε ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθεί:

«Είναι κάτι που και η ίδια η κυβέρνηση μάς έχει διαμηνύσει από την αρχή ότι το επιθυμεί να γίνει, διότι γνωρίζει και από κάποιες χώρες του εξωτερικού που ήδη το κάνουν, ότι έχει πολύ μεγάλες ωφέλειες, καθώς ο εμβολιασμός στο φαρμακείο σώζει πόρους και παράλληλα αναβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών.

 
Κι αυτό διότι αν διασπαρεί ο ίδιος πληθυσμός σε πολύ περισσότερα φαρμακεία, και μπορεί ο κάθε φαρμακοποιός να εμβολιάσει κάποιους πολίτες, αυτό θα αυξήσει την προσοχή, την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού».


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις