Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Aνθρωποκτονιών Αθηνών προσπαθεί να λύσει το "μυστήριο της Πάτρας"

Το Aνθρωποκτονιών Αθηνών προσπαθεί να λύ...

Το άγνωστο περιστατικό

Το στοιχείο που να συνδέει τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη αναζητούν οι αρμόδιες αρχές στους ιατρικούς φακέλους. Κοινό σημείο η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστης αιτίας αλλά και -στις δυο τουλάχιστον περιπτώσεις- η ξαφνική αδιαθεσία και η ραγδαία επιδείνωση που δεν εξηγείται ιατρικά. Στο επίκεντρο πλέον είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος νοσημάτων με γνωστά αίτια ή επιρροές.

Οι συμπτώσεις πολλές, τα ερωτήματα περισσότερα, τα οποία μάλιστα ζητούν απαντήσεις και ο πόνος της οικογένειας των τριών κοριτσιών που «έφυγαν» έτσι ξαφνικά, ανείπωτος.

Οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να απαντήσουν γιατί η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια, με αποτέλεσμα την έρευνα να αναλάβει το Ανθρωποκτονιών με βασικά ζητούμενο να διαπιστωθεί τι έφταιξε για τους θανάτους των παιδιών με τις έρευνες να στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα αναφέρουν ότι στο Ανθρωποκτονιών έχει συσταθεί ειδική ομάδα που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τη διαλεύκανση του "μυστηρίου της Πάτρας". Οι έμπειροι αξιωματικοί  καλούνται για πρώτη φορά να φωτίσουν μια τέτοια υπόθεση που ξεπερνά τα όρια της αστυνομικής έρευνας και κινείται στο κομμάτι της επιστημονικής ανάλυσης και τεκμηρίωσης. Έτσι αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή πραγματογνωμόνων και επιστημόνων με ειδίκευση στην παιδιατρική.

Παράλληλα θα κληθούν για κατάθεση όλοι όσοι ενεπλάκησαν ή γνωρίζουν τους γονείς και τα τρία αδελφάκια. Θα αναζητηθούν και ιατρικοί φάκελοι που περιλαμβάνουν όλο το ιστορικό των παιδιων της οικογένειας και τις εξετάσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί συνδρομή και από το εξωτερικό από κλιμάκια εξειδικευμένα σε τέτοιες υποθέσεις.

Οι έρευνες του ειδικού κλιμακίου θα διεξαχθούν σε τρία επίπεδα. Το πρώτο αφορά στη συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών μέσα από καταθέσεις ατομων.

Για τον σκοπό αυτό σχηματίστηκε μια μεγάλη λίστα ατόμων και αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να ανέβουν τα σκαλιά της ΓΑΔΑ 15 μάρτυρες.

Πρόκειται για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που ήταν βάρδια στα νοσοκομεία στα οποία έφυγαν από τη ζωή τα δυο παιδιά.

Η έρευνα σε ο,τι αφορά το μικρότερο παιδί, το βρέφος που βρέθηκε χωρίς πνοή στην κούνια του μέσα στο σπίτι της οικογένειας, οι καταθέσεις θα επικεντρωθούν στο οικογενειακό περιβάλλον.

Το δεύτερο επίπεδο των ερευνών επικεντρώνεται στα εργαστηριακά αποτελέσματα. Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου λένε οι εκτιμήσεις θα έχουν φτάσει οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε πριν λίγες ημέρες και αναμένεται να φανει αν υπήρξαν κάποιες φαρμακευτικές ουσίες που επηρέασαν την κατάσταση της υγειας της.

Οι ιστολογικές θα καθυστερήσουν αν και οι πληροφορίες του Πρώτου Θέματος αναφέρουν ότι έχουν πάρει προτεραιότητα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Το τρίτο επίπεδο των ερευνών αφορά σε επανέλεγχο όλων των ιατρικών φακέλων, εξετάσεων και δικογραφιών και για τα τρία κοριτσάκια σε μια προσπαθεια να βρεθεί η λεπτομέρεια που θα λύσει το μυστήριο.

Η διαδικασία θα κρατήσει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αρκετές εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών να συντάξουν το πόρισμα που θα διαβιβάσουν στην Εισαγγελια Πατρών για τα περαιτέρω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις