Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η επίσκεψη του Χρήστου Σταϊκούρα στην Πάτρα- Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών

Η επίσκεψη του Χρήστου Σταϊκούρα στην Πά...

Στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΔΕΕΠ ΝΔ Ν. Αχαΐας

Εκδήλωση για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΔΕΕΠ ΝΔ Ν. Αχαΐας, με κεντρικό καλεσμένο τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής. 

«Λεφτοδεντρα δεν υπάρχουν. Οφείλουμε να είμαστε σύνθετοι, προσεκτικοί και να κάνουμε το βέλτιστο για συνταξιούχους, εργαζόμενους και νέους.
Θέλουμε να είμαστε μια ειλικρινής κυβέρνηση που έχει κάνει τα κουμάντα της. Θέλουμε να δημιουργήσουμε πολλές θέσεις απασχολήσης. Είναι εύκολο να λέμε πολιτικά τσιτάτα χωρίς να λογοδοτουμε. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Εμείς λέμε τι μπορούμε και τι όχι και λογοδοτουμε για αυτό. Επειδή εσείς μας έχετε στηρίξει καθημερινά και δίνετε αγώνες. Με ορθολογισμό σας λέω ότι είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος πως το 2022 θα είναι μια χρονιά που θα επιβεβαιωθεί ότι η Ελλάδα αλλάζει και κοιτάει ψηλά» ανέφερε ο κ Σταϊκούρα, μεταξύ άλλων. 

Η ομιλία του Προέδρου Αντώνη Κουνάβη

Θεοφιλέστατε

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Κύριε Υφυπουργέ

Αγαπητοί Κύριοι και Κυρία Βουλευτές

Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη

Αγαπητοί Πολιτευτές

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες

Οννεδίτες και Οννεδίτισσες

Δαπίτες και Δαπίτισες

Φίλες και Φίλοι

 

Αισθάνομαι μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή που τη σημερινή εκδήλωση μας τιμά με την παρουσία του ένα προβεβλημένο στέλεχος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα οικείο και προσφιλές μας πρόσωπο που διατηρεί στενούς δεσμούς με την πόλη μας, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Κύριε υπουργέ, σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε να παραστείτε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  της ΔΕΕΠ Αχαΐας.

Σας καλωσορίζουμε και σας τονίζουμε ότι όλες και όλοι μαζί, με ενότητα και ομοψυχία, σαν μια γροθιά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε την Ελλάδα, βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξε ο ηγέτης μας, ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης!

Λέγεται ότι η θέση του υπουργού Οικονομικών είναι μια ηλεκτρική καρέκλα. Όμως, με την έως τώρα διαδρομή του, ο κ.  Χρήστος Σταϊκούρας έχει αποδείξει ότι είναι δυνατή η άσκηση μιας οικονομικής πολιτικής με κοινωνικό πρόσωπο, ακόμη και υπό δυσμενείς συνθήκες, όπως αυτές που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.

Αρκεί να επισημανθεί ότι το κόστος των μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας, την περίοδο 2020 – 2022, ανήλθε στα  42,7 δισ. ευρώ. Και τα καλύτερα έρχονται, είναι μπροστά μας.

Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν την εξαιρετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις ευοίωνες προοπτικές της για τη μελλοντική ανάπτυξη  της χώρας.

Και το γεγονός αυτό, αναμφίβολα πιστώνεται στον κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Η χώρα καλύπτει τις απώλειες της υγειονομικής κρίσης, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές ενισχύονται, η ανεργία συρρικνώνεται, το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη τονώνεται.

Η Ελλάδα πέτυχε μια ισχυρή ανάκαμψη το 2021, τη δεύτερη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των απωλειών του 2020.

Αυτή η ανάκαμψη ακολουθείται από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τόσο για το 2022 όσο και για το 2023, η δεύτερη υψηλότερη, σωρευτικά, την τριετία. Επιπροσθέτως, η Ελλάδα εμφάνισε τον χαμηλότερο μέσο ρυθμό πληθωρισμού στην ευρωζώνη το 2021. 

Εκτός άλλων, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας έχει συνδέσει το όνομα του με σημαντικές φοροελαφρύνσεις. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθούν τα εξής:    

*Συνεχίζεται, και για το 2022, η απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης των εισοδημάτων από τον ιδιωτικό τομέα.
*Επεκτάθηκε, για το 2022, η μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών.
*Μειώθηκε περαιτέρω ο φόρος εισοδήματος των επιχειρήσεων -σε μόνιμη βάση- από το 24% στο 22%.
*Επεκτάθηκε η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και το τουριστικό πακέτο, έως τoν Ιούνιο του 2022.
*Μειώθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ στα γυμναστήρια και στις σχολές χορού, από το 24% στο 13%, έως τον Ιούνιο του 2022.
*Επεκτάθηκε η αναστολή πληρωμής του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης, έως τον Ιούνιο του 2022.
*Καταργήθηκε ο φόρος γονικών παροχών – δωρεών για συγγενείς πρώτου βαθμού, που αφορά αξίες έως 800.000 ευρώ.
*Μειώθηκε το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας στο 10% και καταργήθηκε για νέους έως 29 ετών, από την 1η Ιανουαρίου 2022.
*Μειώθηκε, σε μόνιμη βάση, ο ΦΠΑ των ζωοτροφών που προορίζονται για ζωική παραγωγή, από το 13% στο 6%.
 *Και ίσως το σημαντικότερο, είναι η περαιτέρω μείωση  του ΕΝΦΙΑ, η οποία ανέρχεται συνολικά στο 34% σε σχέση με το 2018, ευνοώντας κυρίως τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα.   

Κύριε υπουργέ

Είμαστε βέβαιοι ότι αν υπάρξει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα αποδοθεί κι αυτός στην κοινωνία, την οποία, ήδη, στηρίζετε με ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

Παράλληλα ότι θα συνεχίσετε με συνέπεια την υλοποίηση μίας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς και την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να γίνει η οικονομία μας ισχυρότερη, να δημιουργηθούν περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί, περαιτέρω, η κοινωνική συνοχή.

Σας ενημερώνουμε ότι από την πλευρά μας, ως ΔΕΕΠ Αχαΐας, έχουμε καταστεί ένας δραστήριος πολιτικός οργανισμός που συμβάλει στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, και σε  ό, τι αφορά τα θέματα που αφορούν την Αχαΐα, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ενεργό συμμετοχή των στελεχών και των μελών μας.

Οι αντίπαλοι βρίσκονται απέναντι μας. Είναι οι παθογένειες των αριστερόστροφων πολιτικών του παρελθόντος, όπως εκφράζονται σήμερα κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, εσχάτως όμως και από το ΚΙΝΑΛ.

Αντίπαλοι μας είναι όλοι αυτοί, αλλά και τα χρόνια προβλήματα τόπου μας, σε συνδυασμό με τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Στο σημείο αυτό, θέλω να τονίσω ότι με τους βουλευτές μας και τα στελέχη μας θα κάνουμε ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν, η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτη πολιτική δύναμη και στην Αχαΐα! Κι αυτός, είναι εφεξής ο πρωταρχικός σκοπός μας. Και ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Μπορούμε με τις αστείρευτες δυνάμεις μας να κάνουμε την Αχαΐα «γαλάζια». Και θα γίνει «γαλάζια!»

Σύμμαχος μας είναι το μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί η κυβέρνηση μας, με πάνω από 250 νομοσχέδια, δρομολογώντας παράλληλα και την υλοποίηση σημαντικών υποδομών για την Αχαΐα, όπως την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Πατρών – Πύργου και τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, που θα συνδέεται με το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, στους πρώτους μήνες λειτουργίας της, ως ΔΕΕΠ Αχαΐας έχουμε δώσει απτά δείγματα γραφής, με παρεμβάσεις στον δημόσιο διάλογο, που αντικατοπτρίζουν την αποτελεσματική παρουσία μας.

Νιώθουν πλέον την ανάσα μας!       

Όμως, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Προχωράμε δυναμικά και υλοποιούμε τους στόχους μας :

*Συνεχίζουμε τις εγγραφές νέων μελών, ώστε αυτές να μην περιορίζονται τις περιόδους των εσωκομματικών εκλογών και να γίνει έτσι εφικτό το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, όπως έχει προτάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

*Σε αγαστή συνεργασία με τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στυλιανό Κονταδάκη επιδιώκουμε και θα διοργανώσουμε στην Πάτρα εκδηλώσεις διαλόγου για την επιμόρφωση των Στελεχών μας.           

*Ξεκινάμε σεμινάρια εκλογικής ετοιμότητας για τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους ώστε στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία να μην απουσιάζει από καμία κάλπη.

*Συνεργαζόμαστε με όλα τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές μας για την προώθηση όλων των θεμάτων που αφορούν την Αχαΐα.

*Σχεδιάζουμε περιοδείες σε ολόκληρο τον νομό μας, ώστε να φτάσει η φωνή της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο οικισμό.

Είμαι πεπεισμένος ότι αν το 2021 ήταν η χρονιά επανεκκίνησης για την οργάνωση μας, το 2022 θα είναι ένα γόνιμο και παραγωγικό έτος, στο οποίο θα κυριαρχήσουμε ως μια ώριμη πολιτική δύναμη.

Βαδίζουμε με οδηγό τον πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, με αισιοδοξία και με πιστή προσήλωση στις ιδέες και στις αρχές μας, που δικαιώθηκαν ιστορικά, έχοντας πάντα  ως φάρο την ιδρυτή της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης μας, τον αείμνηστο Εθνάρχη μας Κωνσταντίνο Καραμανλή!   

Κύριε υπουργέ

Αναλογιζόμενοι ότι είστε ένας από εμάς, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε με την ίδια δύναμη, την ίδια αποφασιστικότητα το έργο που έχετε αναλάβει προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών .

Φίλες και φίλοι

Όλες και όλοι μαζί προχωράμε και το 2022 μπροστά, για να πάμε την Ελλάδα μας μπροστά, πιο δυνατά, πιο ψηλά, πιο μακριά!

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις