Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γηροκομείο στα Χανιά: Ένταση έξω από τα Δικαστήρια, αποδοκίμασαν την ιδιοκτήτρια

Γηροκομείο στα Χανιά: Ένταση έξω από τα ...

Το ξέσπασμα μίας πρώην εργαζόμενης

Σε εξέλιξη από τις 7.00 το πρωί βρίσκεται η διαδικασία απολογίας -ενώπιον του ανακριτή Χανίων- των κατηγορουμένων για την υπόθεση της δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Ενώπιον του ανακριτή εχουν απολογηθεί η ιδιοκτήτρια της δομής, ο γιατρός ψυχολόγος, η κόρη της συνιδιοκτήτριας και η κόρη της ιδιοκτήτριας της δομής, ενώ θα ακολουθήσουν οι απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων που ειναι ο παθολόγος γενικός γιατρός της δομής και τρεις νοσηλευτές.


Έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων εξακολουθούν να βρίσκονται συγγενικά πρόσωπα ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στη δομή κάποιοι εκ των οποίων αποδοκίμαζαν τους κατηγορουμένους κατά την προσέλευσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost απολογήθηκαν ήδη στον Ανακριτή η 69χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες του γηροκομείου επί περίπου 3,5 ώρες. Μάλιστα η 69χρονη αποχώρησε αμέσως μετά το τέλος της απολογίας της. Επίσης ολοκληρώθηκε η απολογία ενός από τους νοσηλευτές του ιδρύματος.

Την ίδια στιγμή έξω από το χώρο των Δικαστηρίων επικράτησε μικρής κλίμακας ένταση μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους. Κι αυτό διότι στο προαύλιο βρίσκονται τόσο υποστηρικτές των κατηγορουμένων όσο και υποστηρικτές των καταγγελόντων.

Το άγχος, η αγωνία, ένταση όλων βρίσκεται στο «κόκκινο» αυτή τη στιγμή που και οι μεν και οι δε περιμένουν δικαίωση από την Δικαιοσύνη. Κατά την αποχώρηση της ιδιοκτήτριας οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε κραυγές αποδοκιμασίας ενώ οι υποστηρικτές του γηροκομείου φώναζαν «αθώοι, αθώοι».

Η πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου φαίνεται να έχει προκαλέσει θυμό και αγανάκτηση στους συγγενείς και των δύο πλευρών, όμως οι δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο αποτρέπουν την εξάπλωση της έντασης.

Το ξέσπασμα μίας πρώην εργαζόμενης

Μία πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου ξέσπασε στη θέα των ιδιοκτητών (μητέρας και κόρης) του γηρκομείου.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία έχει καταθέσει στις αρχές για τα όσα είδε τον καιρό που δούλευε στο γηροκομείο, άρχισε να φωνάζει κατά των συλληφθέντων λέγοντας πως όταν τελειώσει όλο αυτό θα ανοίξει το στόμα της γιατί έχει να πει πολλά.

Παράλληλα, στράφηκε και κατά των συναδέλφων της λέγοντάς τους προδότες.

Ποιοι απολογούνται στη συνέχεια

Στον Ανακριτή απολογούνται στη συνέχεια οι δύο γιατροί (εκ των οποίων και εκείνος που υπέγραφε τα πιστοποιητικά θανάτου των ηλικιωμένων) και ακόμα δύο άτομα (ένας ακόμα νοσηλευτής και διοικητικό προσωπικό).

Υπενθυμίζεται ότι και οι επτά αντιμετωπίζουν βαριές ποινικές διώξεις και συγκεκριμένα κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία (αφορά περίπου 29 περιπτώσεις θανάτων και 8 απόπειρες), απάτης, πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την προσωρινή τους κράτηση ή όχι αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Ανακριτή μετά το πέρας των απολογιών και των επτά κατηγορουμένων.

ΠΗΓΗ

Πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο - «κολαστήριο» των Χανίων: «Δίναμε τα κατασταλτικά σαν καραμέλες»

Πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο των Χανίων που συγκεντρώσει τα φώρα της δημοσιότητας για τον απαίσιο τρόπο με τον οποίο φέρεται στους ηλικιωμένους αναφέρει ότι κάποιοι εργαζόμενοι άφηναν τους ανθρώπους να πεθαίνουν, ενώ τους έδιναν κατασταλτικά φάρμακα σαν...καραμέλες.

Η Κική Στεφανίδου εργάστηκε για 9 μήνες στο εν λόγω γηροκομείο στα Χανιά και η μαρτυρία της στην τηλεόραση για την λειτουργία του προκαλούν ανατριχίλα. Επισήμανε μάλιστα ότι όταν ρωτούσε σχετικά με τα όσα συνέβαιναν στο γηροκομείο, δεν έπαιρνε απαντήσεις. «Ότι και να τους ρωτούσα, δεν μας έδιναν εξηγήσεις. Εγώ μιλούσα στη διεύθυνση και μου λέγανε είσαι πολύ ευαίσθητη, οι συνάδελφοι μου λέγαν πάψε θα απολυθούμε, βούλωστο, ήμουν το μαύρο πρόβατο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ. 

Και προσθέτει: «Δίναμε τα κατασταλτικά φάρμακα σαν καραμέλες στους ανθρώπους και ρωτούσαμε τι είναι αυτά. Όλοι πέθαιναν με τον ίδιο τρόπο. Τρεις μέρες εμπύρετοι ξέραν ότι θα πεθάνουν και μάλιστα γελούσαν, φεύγαν από το δωμάτιο και τους άφηναν μόνους τους στο δωμάτιο.

«Την ώρα που έφευγε η ψυχή τους καθόμουν στο δωμάτιο για να τους κρατάω στο χέρι. Τους τραγουδούσα ω γλυκή μου έαρ για να ηρεμούν» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κική Στεφανίδου για τις τραγικές στιγμές που βίωναν οι ηλικιωμένοι.

«Αυτή η δομή ήταν μια βιτρίνα που κάλυπτε τα ψέματά τους, μια καλομελετημένη κομπίνα» ανέφερε η πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου. Τόνισε επίσης πως οι υπεύθυνοι έφταναν μέχρι στο σημείο να κάνουν διαλογή στο προσωπικό. «Μας βάζανε τόση δουλειά, ήμασταν 3 νοσηλευτές για 60 τροφίμους. Κάνανε διαλογή στους εργαζόμενους, θέλανε να είσαι ανειδίκευτους για να σε χειραγωγούν», σημείωσε.

 
«Όλα γινόντουσαν για τα λεφτά», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε δεν τους δίναν τα φάρμακα ώστε να πάρουν τηλέφωνο τα παιδιά τους και να πουν γιατί δεν ήρθες να πληρώσεις. Πολλές φορές σε τροφίμους που είχαν αντιδικίες με τους οικείους τους, τους βάζανε και μαλώναν ώστε να πάρουν λεφτά και να έρθουν να πληρώσουν στο γηροκομείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις