Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΜέΡΑ25 Πάτρας: Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο

ΜέΡΑ25 Πάτρας: Η ακρίβεια δεν είναι φυσι...

Μέλη του ΜέΡΑ25 Πάτρας σήμερα, συμμετέχοντας στην πανελλήνια δράση του κόμματος, μοίρασαν φυλλάδια και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ακρίβεια και τις κατασχέσεις στην Πλατεία Όλγας.

Στην ανακοίνωση του ΜΕΡΑ25 Πάτρας αναφέρεται:

Το κύμα ακρίβειας που μπήκε στη ζωή μας είναι η νέα μορφή λιτότητας. Οι πολίτες είτε δουλεύουν είτε όχι δεν έχουν να πληρώσουν. Τα χρήματα φτάνουν για όλο και λιγότερες μέρες του μήνα.

Είναι αναπόφευκτη; Όχι!!! Έχει και συνεργό: μια κυβέρνηση στην υπηρεσία τους που αρνείται να εφαρμόσει τα απολύτως απαραίτητα.

Η ακρίβεια στο ρεύμα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ιδιωτικοποίηση και το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Τα κέρδη των μετόχων εξαρτώνται από τις αυξήσεις της χονδρικής που μετακυλίονται στην πλάτη των καταναλωτών. Απαιτείται κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ.

Η ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ οφείλεται κυρίως στις πρακτικές καρτέλ που οι ιδιοκτήτες ανεξέλεγκτοι εφαρμόζουν σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών. Η επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να πάψει να είναι διακοσμητική.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι το αμορτισέρ που απορροφά τους οικονομικούς κραδασμούς για να προστατεύσει τους πολίτες. Ακόμη και αν δεν είναι διατεθειμένη να τα βάλει με τα καρτέλ στην ενέργεια και στα σούπερ μάρκετ, όπως θα έπρεπε, υπάρχουν και άλλες άμεσες κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει αλλά επίλεξε να μην κάνει.

ΠΡΕΠΕΙ:

1.       Να μειώσει το ΦΠΑ

Σε μια χώρα με σπασμένη οικονομία, το ΦΠΑ δεν μπορεί να είναι στο 24%, υψηλότερα και από τη Γερμανία. Μια μείωση του γενικού ΦΠΑ στο 15%, και των τροφίμων, ρεύματος και πρώτων υλών στο 6%, θα εξοικονομούσε κατά μέσο όρο περίπου 140-150 € σε κάθε νοικοκυριό κάθε μήνα. Χρήματα απαραίτητα για την επιβίωση των ανθρώπων. Όταν όμως αυτή η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, είναι δέσμια της Τρόικας, δεν τολμάει να προχωρήσει σε κινήσεις που θα έπρεπε να είναι αυτονόητές για να ανακουφιστούν οι πολίτες. Το εισόδημα των πολλών που χάνεται υπέρ των λίγων. Ένας οριζόντιος και άδικος φόρος που χτυπάει πολύ περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδήματα.

2.       Να ξαναπάρουμε στα χέρια μας την φορολογική αρχή της χώρας, την ΑΑΔΕ.

Η εκχώρηση των δημοσίων εσόδων στην τρόικα εκτός από μεγάλη ντροπή για τη χώρα, οδήγησε και σε ακόμη πιο άδικη φορολογική πολιτική. Η ΑΑΔΕ λειτουργεί απροκάλυπτα υπέρ της ολιγαρχίας και εναντίων όλων των μικρομεσαίων της χώρας.

 

3.       Να σταματήσει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς/διαγραφές χρέους μικρομεσαίων

Από τη μια 24 δις μεγαλοοφειλετών σβήστηκαν πρόσφατα, οι λίστες Lagarde, Panama, Luxemburg χάνονται στα υπουργικά συρτάρια και στικάκια, υπουργοί ομολογούν ότι διακινούν χρήματα σε αδιαφάνεια μέσα σε τσάντες και οι απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει κανονικότητα. Από την άλλη, η ΑΑΔΕ έχει μετατρέψει τα στελέχη της σε κυνηγούς κεφαλών μικρομεσαίων. Οι κατασχέσεις κα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης δίνουν και παίρνουν, οδηγώντας σε λουκέτα που με τη σειρά τους φέρνουν μιζέρια και ανεργία.

 

4.       Να φορολογηθούν οι ισχυροί.

5.       Να γίνει Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή μισθών και επιδομάτων.

Το ΜέΡΑ25 καλεί το λαό να απαιτήσει την εφαρμογή τουλάχιστον των παραπάνω μέτρων ΑΜΕΣΑ!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις