Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυστρία: Ξεκινά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ενηλίκων

Αυστρία: Ξεκινά ο υποχρεωτικός εμβολιασμ...

Τυχαίοι έλεγχοι στους δρόμους από τον Μάρτιο

Υποχρεωτικός έχει καταστεί ο εμβολιασμός ενηλίκων στην Αυστρία, αφότου η σχετική πρόταση υπερψηφίστηκε από το κοινοβούλιο της χώρας.

Η πρόταση της αυστριακής κυβέρνησης για εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 18 ετών, με την εξαίρεση των εγκύων, όσων για ιατρικούς λόγους δεν πρέπει να εμβολιαστούν και όσων έχουν αναρρώσει από Covid-19 το τελευταίο εξάμηνο, εγκρίθηκε και από τους νομοθέτες στην Άνω Βουλή της Αυστρίας, ενώ υπεγράφη σε νόμο την Παρασκευή από τον Πρόεδρο της Αυστρίας Alexander Van der Bellen.

 
Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού ενηλίκων, με την Αυστρία να είναι η πρώτη δυτική χώρα που το επιβάλλει, θα εφαρμοστεί σε φάσεις.

Σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει μια επιστολή σε όλους τους πολίτες τις επόμενες εβδομάδες, ενημερώνοντάς τους για τους νέους κανόνες και δίνοντάς τους ένα μήνα για να συμμορφωθούν. Σε αυτή την πρώτη φάση, δεν θα επιβληθούν πρόστιμα για μη συμμόρφωση.

Σύμφωνα με τους New York Times, αυτό αλλάζει στα μέσα Μαρτίου, όταν η αστυνομία πρόκειται να αρχίσει να διενεργεί τυχαίους ελέγχους της κατάστασης εμβολιασμού - ακόμη και στους δρόμους. Όποιος δεν μπορεί να αποδείξει ότι εμβολιάστηκε, θα πρέπει να το αποδείξει αργότερα εγγράφως ή να πληρώσει πρόστιμο 600 ευρώ.

Οι αρμόδιες αρχές θα κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους πολίτες και όσοι δεν προσέλθουν θα τιμωρούνται με πρόστιμο, το οποίο θα φθάνει τα 3.600 ευρώ. Πρόστιμο στο ίδιο άτομο θα μπορεί να επιβληθεί έως και τέσσερις φορές ετησίως, ενώ το περιεχόμενο της γενικής υποχρέωσης θα μπορεί να αναθεωρηθεί μελλοντικά, αν το απαιτούν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Σε μια τρίτη φάση, για την οποία δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία έναρξης, η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα επίσημο μητρώο εμβολιασμών για όλους τους κατοίκους και θα αξιολογεί αυτόματα τα πρόστιμα για μη συμμόρφωση. Αν η πανδημία υποχωρήσει αρκετά, ωστόσο, αυτή η φάση μπορεί να μην τεθεί ποτέ σε ισχύ, λένε οι αξιωματούχοι.

Μεγάλη μερίδα των πολιτών της Αυστρίας χαιρέτισαν το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ωστόσο, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις, με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους σε όλη τη χώρα τους τελευταίους μήνες για να αντιταχθούν στους περιορισμούς της πανδημίας.

ΠΗΓΗ News247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις