Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοφία Μπεκατώρου: Αποκάλυψε κακοποίηση 4χρονου αγοριού από τον γιο της νταντάς του, με την "κάλυψή" της

Σοφία Μπεκατώρου: Αποκάλυψε κακοποίηση 4...

Η κόλαση του μικρού παιδιού σταμάτησε όταν εκφράστηκε μέσω της ζωγραφικής

Συνολικά 208 αναφορές κακοποίησης έχουν καταγραφεί -μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών- στην πλατφόρμα #MeNow_MeToo του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας (Ε.Δ.κ.Β.) από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της. Το Ε.Δ.κ.Β. και η Σοφία Μπεκατώρου παρουσίασαν τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τη λειτουργία της πλατφόρμας menowmetoo.gr, ενώ έγινε και συγκεκριμένη αναφορά σε καταγγελίες.

Σοκάρει η νέα αποκάλυψη της Μπεκατώρου για 36χρονο αθλητή που τον κακοποιούσε προπονητής εθνικής ομάδας!

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, της οποίας η εξομολόγηση πριν από περίπου ένα χρόνο έγινε η αφετηρία του κινήματος Me Too στην Ελλάδα, συμμετέχει στην πρωτοβουλία #MeNow_MeToo και έφερε στο φως δυο σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες έφτασαν μεταξύ άλλων και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας. Η μία αφορά σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τετράχρονου αγοριού. 

Η Σόφια Μπεκατώρου διάβασε τη μαρτυρία του πατέρα του μικρού αγοριού 

Η μαρτυρία του πατέρα:
“Πρόκειται για αγοράκι τεσσάρων ετών. Το αγοράκι αυτό, τα πρωινά, έμενε στο σπίτι του με μία κυρία 52 ετών, την νταντά του. Στο χώρο υπήρχαν κάμερες για παρακολούθηση σχεδόν σε όλα τα δωμάτια, εκτός από τις τουαλέτες. Ξαφνικά παρατηρήσαμε μία απότομη αλλαγή συμπεριφοράς, την οποία δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε θεωρώντας ότι το παιδί είναι απόλυτα ασφαλές. Τελικά, αποδείχθηκε -έπειτα από καιρό- ότι όταν η νταντά έμενε μόνη με το παιδί, χωρίς την παρουσία των γονέων, ερχόταν ο γιος της, ο οποίος ήταν φαντάρος σε γειτονική πόλη και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις στο τεσσάρων χρόνων αγοράκι.

Το χειρότερο ήταν ότι η νταντά, μητέρα του δράστη, τον κάλυπτε και του επέτρεπε να έρχεται ξανά και ξανά στο σπίτι. Η νταντά ασκούσε ψυχολογική βία στο παιδί, για να μη μιλήσει. Τελικά, η κόλαση του μικρού παιδιού σταμάτησε όταν εκφράστηκε μέσω της ζωγραφικής και απεικόνισε όσα συνέβαιναν στο σπίτι και αφορούσαν την νταντά και το φαντάρο γιο της. Μετά την πρώτη ζωγραφιά το παιδί εξετάστηκε από έμπειρους παιδοψυχιάτρους και έγινε η καταγγελία στις αρχές”.

Η κ. Μπεκατώρου μετά την ανάγνωση της μαρτυρίας του πατέρα του αγοριού επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Πέρασαν τρεις με έξι μήνες από τότε που έκανε ο πατέρας την καταγγελία. Θέλω να πω σε αυτό το σημείο ότι ο πατέρας εξέφρασε τις ευχαριστίες προς την εισαγγελία που έκανε άμεση παρέμβαση, η υπόθεση προχώρησε και βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις