Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσοκομείο Ρίου- Αναστασία Βαρβαρήγου: Τρομερή αύξηση στις νοσηλείες παιδιών - Δεν έχουμε που να τα νοσηλεύσουμε

Νοσοκομείο Ρίου- Αναστασία Βαρβαρήγου: Τ...

Όλα όσα είπε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Ρίου

Την ανησυχία της σχετικά με την αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται με κορονοϊό εκφράζει η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου.

«Ενώ είχαμε 130 περιστατικά σε παιδιά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία μέχρι τον Δεκέμβριο, μέσα στον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο είχαμε 75 εισαγωγές παιδιών με Covid» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ την Τρίτη (1/2).

 «Μέσα σε δύο μήνες είχαμε τα μισά περιστατικά που νοσηλεύτηκαν από την αρχή της πανδημίας»
Σύμφωνα με την Αναστασία Βαρβαρήγου «27% με 30% αυξάνεται η νόσηση των παιδιών τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο είναι ακόμη μεγαλύτερη».

«Μέσα σε δύο μήνες είχαμε τα μισά περιστατικά που νοσηλεύτηκαν από την αρχή της πανδημίας. Τρομερή αύξηση. Έχουμε αρχίσει να έχουμε πρόβλημα χώρου πια και να μην έχουμε που να νοσηλεύσουμε τα παιδιά. Έχει γεμίσει κυριολεκτικά η κλινική Covid του δικού μας νοσοκομείου και αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα», είπε η Αναστασία Βαρβαρήγου.

«Στην κοινότητα υπάρχουν πάρα πολύ περισσότερα παιδιά τα οποία είναι θετικά αλλά δεν νοσούν ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα, ενώ αυτά που χρειάζεται να νοσηλευτούν έχουν σοβαρότερη συμπτωματολογία, κυρίως με συμπτώματα από το αναπνευστικό. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει πάλι παιδιά με σοβαρά συμπτώματα από το αναπνευστικό, με έντονη συμπτωματολογία, δηλαδή με σοβαρή νόσο Covid 19» σημείωσε.

«Επίσης νοσηλεύουμε ξανά παιδί – που είχαμε αρκετό καιρό να δούμε- με το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό, η σοβαρότερη μορφή της νόσου. Συμβαίνει σε χαμηλότερο ποσοστό στα παιδιά, αλλά είναι πάρα πολύ σοβαρό. Δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στα παιδιά και πιθανότατα και μόνιμα προβλήματα σε αρκετά παιδιά» επεσήμανε διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Εστιάζοντας στο συγκεκριμένο σύνδρομο, η Αναστασία Βαρβαρήγου δήλωσε ότι παρουσιάζεται 2-6 εβδομάδες μετά τον κορονοϊό και είναι ένα τέτοιο σύνδρομο σε 4.200 περιστατικά παιδιών που θα νοσήσουν. Είναι πολύ σπάνιο, αλλά πολύ σοβαρό καθώς αφήνει μόνιμα προβλήματα κυρίως στην καρδιά.

«Υγιέστατα παιδιά χωρίς κανένα απολύτως υποκείμενο νόσημα, μπορεί να περάσουν σοβαρή ή πολύ σοβαρή νόσο»
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα που νοσούν με Covid, οπωσδήποτε θα έχουν σοβαρότερη συμπτωματολογία, αλλά ευτυχώς δεν είναι πολλά παιδιά με υποκείμενα νοσήματα. Ανέφερε, πάντως, ότι υγιέστατα παιδιά που δεν έχουν κανένα απολύτως υποκείμενο νόσημα, μπορεί να περάσουν σοβαρή ή πολύ σοβαρή νόσο. Είναι σπανιότερα περιστατικά από ότι συμβαίνει στους μεγάλους, αλλά συμβαίνει και στα παιδιά.

Αναφορικά με τις ηλικίες, ανέφερε ότι τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, είναι από ημερών έως 15 με 17 ετών. «Έχουμε όλες τις ηλικίες. Έχουμε μεγαλύτερη συχνότητα νόσησης στα βρέφη κάτω του ενός έτους, σε σχέση με τις άλλες ηλικίες. Ελπίζω σύντομα να αρχίσει ο εμβολιασμός και στα παιδιά κάτω των 5 ετών», σημείωσε.

«Καλό θα είναι να καταλάβουν οι γονείς ότι πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 5 ετών και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από το εμβόλιο. Δεν είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των παιδιών που έχουν εμβολιαστεί, αν και έχουν δίκιο οι γονείς να φοβούνται, να διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις» υπογράμμισε κλείνοντας η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις