Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βιασμός 24χρονης: Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών - Βρέθηκε ανδρικό DNA στα ρούχα της

Βιασμός 24χρονης: Τη Δευτέρα τα αποτελέσ...

Δεν έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης στην ανακρίτρια

Δεν παραδόθηκε μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής (28/01) στην ανακρίτρια το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, το πόρισμα θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν τόσο στο ΑΠΘ όσο και στην Βέρνη της Ελβετίας.

Από τα παραπάνω αποτελέσματα θα κριθεί και η περαιτέρω εξέλιξη της ανακριτικής έρευνας για την υπόθεση.

Τη Δευτέρα θα παραδοθούν στην ανακρίτρια
Όπως όλα δείχνουν, το πρωί της Δευτέρας (31/01) θα κατατεθεί στις ανακριτικές αρχές το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης.

Ακόμη και αν αργότερα σήμερα φτάσουν τα αποτελέσματα, οι αρμόδιοι θα καταθέσουν το τελικό πόρισμα στο γραφείο της ανακρίτριας τη Δευτέρα (31/01) το πρωί, καθώς απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να ενσωματωθεί στα ευρήματα του ελληνικού εργαστηρίου και να συνταχθεί η τελική έκθεση. Η ακριβής ώρα παράδοσης των αποτελεσμάτων θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με την ανακρίτρια.

Βρέθηκε DNA άνδρα στα ρούχα της 24χρονης
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, σήμερα Παρασκευή (28/01), ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς ανέφερε πως βρέθηκαν ίχνη DNA ενός άνδρα στα ρούχα της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της.

«Από ό,τι κι εγώ ακούω και τις πληροφορίες που έχω, δεν είναι φημολογία, βρέθηκαν ίχνη DNA άνδρα στα ρούχα της και βέβαια αυτό δεν αποδεικνύει πως δεν συμμετείχε και κάποιος άλλος, αλλά ούτε αποδεικνύει πως έγινε κάτι που συνιστά βιασμό, για να είμαι δίκαιος προς όλες τις πλευρές» εξήγησε.

Μάλιστα, ο κ. Διαλυνάς διερωτήθηκε γιατί εστάλη το δείγμα στη Βέρνη, ενώ από 7/2/20 στο ΑΠΘ υπάρχει ένα «τέλειο μηχάνημα» που ανιχνεύει το χάπι βιασμού (που είναι σε σκόνη) από μία τρίχα. Επίσης, πρόσθεσε πως έχουμε ένα τοξικολογικό εργαστήριο και στο Υπ. Δικαιοσύνης και στο διευθύνσεως Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.

«Δεν διαθέτουν τα μηχανήματα που ανιχνεύουν αυτές τις ουσίες;» διερωτήθηκε, εκτιμώντας πως το δείγμα δεν πήγε ποτέ εκεί.

«Θέμα είναι η εξέταση της τρίχας, να ρωτήσουμε γιατί δεν ερευνούν και τις ουσίες από την τρίχα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Διαλυνάς κατήγγειλε καθυστερήσεις και παραλείψεις στις έρευνες καθώς, όπως είπε, δεν πάρθηκε αίμα από την κοπέλα για να εξεταστεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις