Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κοπή πίτας στα σχολεία Γλαράκη παρουσία Νεκτάριου Φαρμάκη και Ανδρέα Φίλια -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Κοπή πίτας στα σχολεία Γλαράκη πα...

Το φλουρί βρέθηκε από την υποδιευθύντρια Εύη Μαλακάση

Σήμερα Πέμπτη  πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη  κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στο Σχολικό Συγκρότημα  «Γεώργιος Γλαράκης». Παρευρέθηκαν  o  Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου ο π. Νεκτάριος Γαλάνης που τέλεσε την ακολουθία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Π.Δ.Ε.  Ανδρέας Φίλιας, που έχει υπηρετήσει ως δάσκαλος στο 9ο Δημοτικό, Εκπρόσωποι των Μαθητών των Συλλόγων Γονέων & Διδασκόντων  και οι Δ/ντές –Πρ/νοι των 8ου-9ου Δημοτικών, 10ου-12ου Νηπιαγωγείων,  σε εξωτερικό χώρο, με  όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας covid19. 

Ο κ. Φαρμάκης αφού ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται  σε τελετή Δημοτικό Σχολείο και σχολίασε θετικά τα μέτρα ασφαλείας covid19 που υπήρχαν, ευχήθηκε σε όλα τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας του Συγκροτήματος να είναι καλύτερη η Νέα Χρονιά με υγεία και πρόοδο , τήρηση των μέτρων και  συνέχιση του σημαντικού πνευματικού – παιδαγωγικού έργου που επιτελείται από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων σε δύσκολες συνθήκες. Ξεναγήθηκε στους σχολικούς χώρους και ενδιαφέρθηκε για την ιστορία του Σχολικού Συγκροτήματος Γλαράκη που πήρε το όνομά του από τον διατελέσαντα Νομάρχη Αχαιοήλιδος (1832-1835)  και Υπουργό Παιδείας (1837-1838) Γιατρό εκ Χίου, Γεώργιο Γλαράκη, στο  κτήμα του οποίου ανεγέρθηκαν  το 1931 τα κτίρια των 8ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων από τον Υπουργό Παιδείας Γεώργιο Παπανδρέου.

Ο  κ. Φίλιας εξέφρασε τη χαρά και συγκίνησή του  που βρέθηκε σε αγαπητό, γνώριμο περιβάλλον και ευχήθηκε στους μαθητές δύναμη, θέληση και υγεία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν  ο διευθυντής του  8ου Δημοτικού Σχολείου Γιώργος Τσαγγάρης που μίλησε για την παιδαγωγική σχέση δασκάλου-μαθητή, η Πρ/νη του 12ου Νηπιαγωγείου Κατερίνα Καραφύλλη και  η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων. 

Ο δ/ντής του 9ου Δημοτικού Νίκος Κοτοπούλης, αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου ο οποίος απουσιάζει σε αποστολή της Ι. Συνόδου, και τις ευχές για  καλή χρονιά του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλου  και του Δ/ντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσου Σταυρογιαννόπουλου, που απουσίασαν  λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων, ευχαρίστησε το δραστήριο Σύλλογο Γονέων  για τη δημιουργική συνεργασία και προσφορά του στο Σχολείο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την εκταμίευση 1.100.000 ευρώ και το Δήμο Πατρέων για την εκτέλεση, του έργου ΕΣΠΑ, ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος, που αλλάζει την εικόνα των σχολείων και βελτιώνει  σημαντικά την ποιότητα των συνθηκών της σχολικής καθημερινότητας για τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

*Το φλουρί βρέθηκε από την υποδιευθύντρια Εύη Μαλακάση ανάμεσα στα  δύο πρώτα κομμάτια της Βασιλόπιττας που έκοψαν ο  κ. Φαρμάκης και ο κ. Φίλιας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις