Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΚΕΑ: Πατρινοί σε απόγνωση- Έλαβαν ειδοποίηση τελευταία στιγμή- Κινδυνεύουν να το χάσουν για αυτό το μήνα

ΚΕΑ: Πατρινοί σε απόγνωση- Έλαβαν ειδοπο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η παράταση που δεν δόθηκε

Πάνω από 1.500 πατρινά νοικοκυριά κινδύνευσαν να χάσουν την πληρωμή του μήνα από το επίδομα του ΚΕΑ. Οι δικαιούχοι, δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως από το Υπουργείο, για την ανάγκη ανανέωσης του αιτήματός τους, για το επίδομα, καθώς το ενημερωτικό μήνυμα το έλαβαν στις 15 Ιανουαρίου, οπότε έπρεπε σε μόλις 15 ημέρες να έχουν προχωρήσει σε ανανέωση, ωστόσο όπως ενημέρωσε ο ΚΟΔΗΠ, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και γενικότερα των Δήμων της χώρας, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τόσο μεγάλο όγκο αιτήσεων σε αυτό το διάστημα.

 «Τα άτομα που κινδύνευσαν  να χάσουν το επίδομα αλληλεγγύης αυτό τον μήνα ήταν περισσότερα από 1.500. Μέχρι στιγμής από αυτούς έχει ανανεώσει το 70% και μένει μόνο η Παρασκευή και η Δευτέρα για τους υπολοίπους» λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θέοδωρος Τουλγαρίδης.

Η παράταση από το Υπουργείο που δεν δόθηκε

Ο ΚΟΔΗΠ προκειμένου να μην χαθεί ο μήνας πληρωμής στους δικαιούχους που άργησαν να λάβουν το μήνυμα ενημέρωσης, είχε ζητήσει παράταση. Τι συνέβη όμως; Ο κ. Τουλγαριδης, εξηγεί: «Εμείς ζητήσαμε από το Υπουργείο να παραταθεί το επίδομα, σε αυτούς που δεν έλαβαν εγκαίρως το μήνυμα για να προχωρήσουν άμεσα σε ανανέωση, όπως είχε γίνει και την περίοδο τον lockdown. Από το Υπουργείο, στα τέλη της προηγούμενη εβδομάδας μας είπαν προφορικά ότι θα το κάνουν, μετά έκριναν ότι αφού μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα είχε καταχωρηθεί ήδη το 40% των δικαιούχων, παρά την καθυστερημένη ενημέρωση τους, δεν χρειαζόταν. Πώς να εξυπηρετηθεί το υπόλοιπο 60% μέσα σε μια εβδομάδα; Είναι αδύνατον».  

Να αναφέρουμε, ότι από το Κέντρο Κοινότητας του Κοινωνικού Οργανισμού εξυπηρετούνται πάνω από 7.000 αιτήματα το μήνα, από αυτά είτε αφορούν ανανεώσεις για το ΚΕΑ, είτε επίδομα στέγασης, είτε προνοιακά επιδόματα και όπως λέει ο κ. Τουλγαριδης  «είναι μεγάλος ο όγκος και ίσως είμαστε από τα Κέντρα Κοινότητας πανελλαδικά που αναλογικά με τον πληθυσμό που έχουμε εξυπηρετούμε τον περισσότερο κόσμο. Θα μπορούσε να είναι ένα επίδομα, τουλάχιστον, που θα ανακούφιζε ουσιαστικά τους συμπολίτες μας γιατί τώρα μιλάμε για επιδόματα των 200, 300 ή 100 ευρώ. Αυτό είναι και ένα από τα αιτήματα που ζητάμε με την κινητοποίηση μας, άμεσα μέτρα ανακούφισης των απόρων, των πληττόμενων συμπολιτών μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις