Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα πίστωση 2,9 εκατ. ευρώ για τους δικαιούχους «Σχεδίων Βελτίωσης» - Καταβλήθηκαν συνολικά 10,8 εκατ. στη Δυτική Ελλάδα

Νέα πίστωση 2,9 εκατ. ευρώ για τους δικα...

Η δήλωση του Νεκτάριου Φαρμάκη

Στη διάθεση νέας πίστωσης ύψους 2,9 εκατ. ευρώ προχώρησε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς υπέγραψε την 5η Απόφαση Έγκρισης Διάθεσης Πίστωσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή πληρωμής των δικαιούχων του Υπομέτρου 4.1  «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Σχέδια Βελτίωσης) του ΠΑΑ 2014-2020, συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 47.764.236,13 €.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο στόχος των 10,4 εκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή δικαιούχων του Υπομέτρου 4.1 για το έτος 2021, που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όχι μόνο επιτεύχθηκε, αλλά ξεπεράστηκε, αφού το συνολικό ποσό πληρωμών ανέρχεται στα 10.818.113 ευρώ. 

Με αφορμή τη νέα έγκριση πίστωσης για την πληρωμή των δικαιούχων ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Με τη νέα πίστωση που υπογράψαμε, ξεπερνάμε τον ετήσιο στόχο πληρωμών του Υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Σχέδια Βελτίωσης) του ΠΑΑ 2014-2020 που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Περιφέρειά μας. Οι επενδύσεις για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών μας εκμεταλλεύσεων ενισχύουν την περιφερειακή μας οικονομία και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αγροτικού κλάδου και εισοδήματος. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας που υλοποιούν του Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) και συμβάλλουν τα μέγιστα ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες (covid-19, έλλειψη προσωπικού κ.α.), ώστε η πληρωμή των δικαιούχων να πραγματοποιείται με αμείωτο ρυθμό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις