Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ακέφαλη» έναρξη σε μια πόλη που αναζητά κεφάλι να καταλαβαίνει από καρναβάλι

«Ακέφαλη» έναρξη σε μια πόλη που αναζητά...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

"Ειναι και να το θες", που λένε και τα πληρώματα

Είναι, υποτίθεται, η ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Η ημέρα που –έστω και υπό τις παρούσες συνθήκες-, παραδόθηκε το λάβαρο και ξεκινάει επίσημα  η αποκριά. Στον καιρό του covid μεν, η μεγάλη «βιομηχανία» της πόλης δε, σε επίπεδο εκδηλώσεων. Δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε πώς αντιμετωπίζουμε για τρίτη χρονιά αυτή τη «βιομηχανία» (αν ήταν κανονική θα είχε βάλει προ πολλού λουκέτο χωρίς εισαγωγές, εξαγωγές και κύκλο εργασιών), αλλά την ανορεξία με την οποία αντιμετωπίζουμε έστω και αυτά τα ολίγα που κάνουμε.

Οι εικόνες που βλέπετε είναι από την κεντρική πλατεία της Πάτρας, την πλατεία Γεωργίου, σήμερα, ημέρα έναρξης και ενώ τα πληρώματα προσπαθούν να αναπληρώσουν με δρώμενα ασφαλείας τα καρναβαλικά κενά που δημιούργησε ο κορωνοϊός, βγαίνοντας από το πρωί στο δρόμο και ετοιμάζοντας τα αυτοκίνητά τους για την απογευματινή καρναβαλότσαρκα, προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό αν όχι το… σώμα του καρναβαλιού, τουλάχιστον το πνεύμα του.

Κοιτάζοντας από μακριά την πλατεία Γεωργίου, βλέπεις πανό, βλέπεις ντουντούκες και μάλιστα κρεμασμένες στους ιστορικούς φανούς, (να πώς φτάσαμε στο σημείο να χάνουνε τους βραχίονές τους), βλέπεις αυτοκίνητα πληρωμάτων σταθμευμένα, αλλά καρναβαλικό διάκοσμο όχι, δεν βλέπεις, πέραν κάποιων στοιχείων που έφτασαν κινητά σήμερα μπροστά στο δημοτικό θέατρο της Πάτρας, κάτι ακέφαλα σώματα με ρόδες τα οποία είναι άγνωστο τι ακριβώς εκπροσωπούν έτσι μονάχα τους, σαν να είναι έτοιμα για κάποιο θεατρικό που δεν ήρθε και τα οποία δεν ξέρουμε ποιος και γιατί τα μετέφερε στο συγκεκριμένο σημείο, όπου δεν έχουν απολύτως τίποτα να μας πουν.

Τα ερωτήματα που εύλογα ανακύπτουν είναι πολλά: «Μα δεν έχει τίποτα να δώσει στην κεντρική του πλατεία αυτός ο δήμος την ημέρα της έναρξης του καρναβαλιού; Δεν έχει τίποτα να δώσει ξεχωριστό ή μη, αυτό το εργαστήριο του Πετρωτού που τρία χρόνια τώρα περιμένει τη λήξη του κορωνοϊού; Δεν σκέφτηκε κανείς να αναπληρώσει με εντυπωσιακή εικόνα το κενό των επισκεπτών που δεν θα έρθουν και των καρναβαλιστών που δεν θα μαζευτούν την πλατεία να γιορτάσουν; 

Δεν σκέφτηκε κανείς να δώσει η Πάτρα μήνυμα  στην υπόλοιπη Ελλάδα, με μια –έστω- καρναβαλική επίδοση σε επίπεδο στολισμού όπως γίνεται π.χ. τα Χριστούγεννα; Ούτε καν αυτό;

Ακέφαλη έναρξη σε μια πόλη που αναζητά κεφάλι (Δημοτική Αρχή στο σύνολό της) να καταλαβαίνει από καρναβάλι. Και για να το καταλαβαίνει, πρέπει και να το θέλει.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει άλλα στο δικό της κεφάλι. Πανό, συνθήματα, ντουντούκες.

Η «βιομηχανία» μπορεί να περιμένει. Άλλωστε η πρώτη ή η τελευταία θα είναι που θα βάλει  ή κινδυνεύει να βάλει λουκέτο;

 

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις