Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκρίθηκε και από τον ΠΟΥ το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 5 - 11 ετών

Εγκρίθηκε και από τον ΠΟΥ το εμβόλιο της...

Πράσινο φως

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άναψε σήμερα το πράσινο φως για την επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. 

Μέχρι σήμερα ο ΠΟΥ είχε εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer για ηλικίες 12 ετών και άνω. Η συμβουλευτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνέστησε την Παρασκευή την επέκταση της χρήσης (μειωμένης δόσης) του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η σύσταση πραγματοποιείται μετά τη συνάντηση της Στρατηγικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων (SAGE) για την ανοσοποίηση, η οποία έκρινε ότι το εμβόλιο mRNA είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Η συνιστώμενη δοσολογία για τον νεότερο πληθυσμό είναι 10 μικρογραμμάρια αντί για 30 μικρογραμμάρια που προσφέρονται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

«Αυτή η ηλικιακή ομάδα (5-11) είναι η χαμηλότερη ομάδα προτεραιότητας για τον εμβολιασμό, με εξαίρεση τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής SAGE Αλεχάντρο Κραβιότο, σύμφωνα με το Reuters.

 Η επιτροπή άναψε επίσης το πράσινο φως για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού στους 4 έως 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας.

Σημειώνεται ότι το παιδιατρικό εμβόλιο της Pfizer για την Covid-19 έχει ήδη λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές σε Ευρώπη (EMA) και ΗΠΑ (FDA).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις