Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ρολόι της Αποκάλυψης: Πόσο χρόνο έχουμε μέχρι την καταστροφή του πλανήτη

Το ρολόι της Αποκάλυψης: Πόσο χρόνο έχου...

Σήμερα Πέμπτη θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με τον Guardian

Ήταν στις 24 Οκτωβρίου το 1962 όταν ένας Αμερικανός πυρηνικός χημικός, ο Χάρισον Μπράουν, ξεκίνησε να γράφει ένα άρθρο για το «Ρολόι της Αποκάλυψης» ακριβώς τη στιγμή που η κρίση των πυραύλων της Κούβας έφτανε στο αποκορύφωμά της.

«Γράφω σε ένα αεροπλάνο που ταξιδεύει από το Λος Άντζελες προς την Ουάσιγκτον και παρ' όλα αυτά ξέρω ότι αυτό το άρθρο μπορεί να μην δημοσιευτεί ποτέ», είπε ο Μπράουν. «Ποτέ στην ιστορία οι άνθρωποι και τα έθνη δεν ήταν τόσο κοντά στον θάνατο και την καταστροφή σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Τα μεσάνυχτα πλησιάζουν», συμπλήρωσε.

Με αυτή την κατά γενική ομολογία φοβερή προειδοποίηση, αναφερόταν στο Ρολόι της Αποκάλυψης, που υπάρχει από το 1947 για να συμβολίζει το επικείμενο της απόλυτης καταστροφής του πλανήτη.

Η ώρα για την ανακοίνωση του Bulletin of the Atomic Scientists, του έγκυρου επιστημονικού θεσμού που φέτος συμπληρώνει 75 χρόνια ζωής και καταγράφει συμβολικά τον χρόνο που απομένει στη Γη και κατ’ επέκταση σε εμάς για να δράσουμε έχει φτάσει και σήμερα Πέμπτη θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις, σύμφωνα με τον Guardian.

Υπάρχει ελπίδα για το μέλλον του πλανήτη; Ο χρόνος που μας απομένει θα μετριέται σε λεπτά ή δευτερόλεπτα; Οι αποφάσεις και οι παραλήψεις των ηγετών κατά πόσο επηρέασαν την ποιότητα ζωής μας; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνει το «Ρολόι της Αποκάλυψης», αναλογιζόμενο τον κίνδυνο από την επερχόμενη καταστροφή του πλανήτη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, της διάδοσης των πυρηνικών όπλων και της πανδημίας και άλλων.

Τι έδειχνε το ρολόι στον χρόνο
Σημειώνεται ότι μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ρολόι έδειχνε 7 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Το 1991, στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι δείχτες υποχώρησαν στα 17 λεπτά πριν τις 24.00. Το 1953, όπως το 2018 και το 2019, το ρολόι έδειχνε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.

Πέρσι που ο χρόνος μας μέχρι τα μεσάνυχτα είχε οριστεί στα 100 δευτερόλεπτα, ο μεγάλος κίνδυνος για την ανθρωπότητα ήταν η πανδημία του κορονοϊού. Το 2022, με τη μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον, θα είναι ο πάλι ο SARS-CoV-2 ο μεγάλος κίνδυνος της ανθρωπότητας, θα είναι η κλιματική κρίση ή η στροφή στην πυρηνική ενέργεια; Σύντομα θα μάθουμε τις απαντήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις