Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ετοιμάζεται έκθεση με αδημοσίευτες φωτογραφίες από την ανολοκλήρωτη ταινία του Θ. Αγγελόπουλου

Ετοιμάζεται έκθεση με αδημοσίευτες φωτογ...

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του, στις 24/1/2022

Στις 24 Ιανουαρίου 2022 συμπληρώνονται ακριβώς 10 χρόνια από εκείνη τη μέρα που ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. Ο τιμημένος με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών το 1998 για το φιλμ «Μια Αιωνιότητα και μία Μέρα», παρασύρθηκε από μηχανή ενώ επιχειρούσε να διασχίσει το δρόμο στον περιφερειακό της Δραπετσώνας.

Με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου auteur, θα παρουσιαστούν είκοσι (20) αδημοσίευτες φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους, με τα γυρίσματα της τελευταίας ανολοκλήρωτης ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τίτλο «Η Άλλη Θάλασσα» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2022.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με αφορμή την ετοιμασία της ταινίας αυτής που έμελλε να μην ολοκληρωθεί ποτέ, είχε έρθει και είχε δει σημεία και στην Πάτρα ενώ είχε επισκεφθεί και τον καταυλισμό των μεταναστών στην Ηρώων Πολυτεχνείου τότε.

Η πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Γεφυροποιός» του φωτογράφου, σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος εργάστηκε ως φωτογράφος στο πλατό για τη συγκεκριμένη ταινία και ήταν ο «αθόρυβος» αυτόπτης μάρτυρας των όσων συνέβησαν στα γυρίσματα των 20 ημερών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τίτλος της έκθεσης περιγράφει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο πλατό της «Άλλης θάλασσας» και «ενώνει αυτό που συνέβαινε μπροστά από την κάμερα με το έργο που γινόταν πίσω, στη δική μου πλευρά».

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τον ξαφνικό θάνατο του σκηνοθέτη, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

Φωτ. από ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture