Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Νικολόπουλος: «Ο Πελετίδης αφήνει ετοιμόρροπη την οικία Σώκαρη!»

Ν. Νικολόπουλος: «Ο Πελετίδης αφήνει ετο...

Έως πότε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη άραγε, θα αδιαφορεί επιδεικτικά για τους πολιτιστικούς και νεοκλασικούς θησαυρούς της Πάτρας, διερωτάται ο κ. Νικολόπουλος

Ο επικεφαλής της Δημoτικής Παράταξης «Νέα Πάτρα», Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την αποκάλυψη για την τύχη της ιστορικής οικίας Σώκαρη, που παραμένει ετοιμόρροπη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Έως πότε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη άραγε, θα αδιαφορεί επιδεικτικά για τους πολιτιστικούς και νεοκλασικούς θησαυρούς της Πάτρας; Μετά το αρχείο Γκολέ που όπως αποκαλύφθηκε ρημάζει στις αποθήκες του Δήμου, νέο δημοσίευμα της εφημερίδας "Πελοπόννησος" αποκαλύπτει την πλήρη εγκατάλειψη της ιστορικής οικίας του μεγάλου Πατρινού ζωγράφου, Σπύρου Σώκαρη. Η οποία παραμένει ετοιμόρροπη, παρότι από το 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μετατραπεί σε Δημοτική Φοιτητική Εστία σύμφωνα με την επιθυμία του καλλιτέχνη και για το σκοπό αυτό, ο Δήμος κατέβαλε 50.000 ευρώ για την εξαγορά και του πρώτου ορόφου.

Από τότε έως σήμερα, ο Δήμος Πατρέων δεν έχει κάνει το παραμικρό για τη διάσωση και ανάδειξη της οικίας. Γιατί άραγε, για μία ακόμα φορά δεν εφαρμόζουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αυθαιρετούν εις βάρος της ιστορίας της πόλης; Μήπως και πάλι ο Κοζανίτης κ. Πελετίδης χρειάζεται κάποιον, όπως συνέβη και με τον Γκολέ, προκειμένου να τον πληροφορήσει, ποιος ακριβώς ήταν ο Σώκαρης και τι σημαίνει για την Πάτρα;».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις