Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης: Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας

Ανδρέας Κατσανιώτης: Η Τουρκία οφείλει ν...

Διαδικτυακό χαιρετισμό στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου των Ιμβρίων απηύθυνε ο Αχαιός Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης

Ο Αχαιός Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης  σε διαδικτυακή του τοποθέτηση  στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου των Ιμβρίων υπογράμμισε πως «από την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Σεπτέμβριο του 2021 με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα ο Ελληνισμός που ζει και δραστηριοποιείται στην Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο έχω ήδη επισκεφθεί δύο φορές την Κωνσταντινούπολη. Την πρώτη για να συμμετάσχω στην επέτειο των τριάντα ετών πατριαρχίας του συντοπίτη σας Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τη δεύτερη για να παραστώ στη θρονική Εορτή του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων είχα εκτενή συνεργασία και με τους δραστήριους εκπροσώπους της ομογένειας της Πόλης, αλλά και δικών σας εκπροσώπων».

Ενημέρωσε δε το Σύλλογο Ιμβρίων ότι στο τέλος Ιανουαρίου 2022 προγραμματίζει να επισκεφθεί την Ίμβρο και την Τένεδο και έκανε γνωστό ότι σε αυτή την επίσκεψη θα έχει την τιμή να είναι παρών Πατριάρχης «ο καλύτερος «ξεναγός» που θα μπορούσα να έχω» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού Ανδρέας Κατσανιώτης έστειλε σαφή μηνύματα στην γειτονική Τουρκία λέγοντας ότι «οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας» ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε  για την επαναλειτουργία των Σχολείων όλων των βαθμίδων,  που αποτελεί μία προϋπόθεση για την σταδιακή επανάκαμψη Ιμβρίων στην πατρώα Γη και την ενδυνάμωση του εν πολλοίς γερασμένου πληθυσμού με νεανικό αίμα.

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του ο Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε πως  «η εκλογή και ενθρόνιση του δραστήριου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κυρίου Κυρίλλου Β΄ έδωσε νέο παλμό στη θρησκευτική αλλά και κοινωνική δραστηριότητα των δύο νησιών. Αυτό που συμβαίνει στην Ίμβρο τα τελευταία χρόνια ας αποτελέσει ένα παράδειγμα για όλους μας! Και το μήνυμα είναι ένα: Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ώστε η ζωή να κερδίζει πάντα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις