Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Α. Κατσανιώτης στον Σκάι: Η επίθεση Ερντογάν στην Κ. Σακελλαροπούλου ξεπέρασε κάθε διπλωματική πρακτική

Ο Α. Κατσανιώτης στον Σκάι: Η επίθεση Ερ...

Ο Αχαιός Υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε την περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας τόσο σε διπλωματικό όσο και σε αμυντικό επίπεδο

Ο Αχαιός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού Ανδρέας Κατσανιώτη μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» και μεταξύ άλλων ανέφερε πως η επίθεση της Τουρκίας του και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεπέρασε κάθε διπλωματική πρακτική.

Ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως «θα συνεχίσουμε την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της πατρίδας μας» ενώ πρόσθεσε πως «η γείτονα συμπεριφέρεται αλλόκοτα, απειλεί με πόλεμο, ζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών μας, επιτίθεται στην ΠτΔ  και την ίδια ώρα ζητά διάλογο».

Την περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας τόσο σε διπλωματικό όσο και σε αμυντικό επίπεδο επισήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης με αφορμή τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Στη συνέντευξή  του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» σχολιάζοντας την τουρκική επίθεση κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου είπε πως η γειτονική μας χώρα δηλητηριάζει συνεχώς το κλίμα μεταξύ των δύο κρατών καθώς «ξεπερνώντας κάθε διπλωματική πρακτική δεν διστάζει να επιτεθεί σε πρόσωπα και Θεσμούς».

Τέλος, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως η Τουρκία ναρκοθετεί κάθε προοπτική διαλόγου.

«Μας απειλεί με πόλεμο (casus belli) στην περίπτωση που ασκήσουμε το νόμιμο κυριαρχικό μας δικαίωμα για επέκταση χωρικών υδάτων. Μας ζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών την ώρα που στα τουρκικά παράλια έχει παρατάξει το μεγαλύτερο αποβατικό στόλο. Με αυτούς τους όρους δεν νοείται καλή γειτονία και διάλογος».

Αναφορικά με την συνάντηση που πραγματοποίησε ο κ. Ερντογάν με Ευρωπαίους διπλωμάτες ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως ο Τούρκος πρόεδρος «θα πρέπει να εξηγήσει στην Ε.Ε. μια σειρά πραγμάτων, όπως για παράδειγμα τις συνεχείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού που είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Τέλος, επανέλαβε πως «αυτό που οφείλει να κάνει κάθε σοβαρή χώρα, και η Ελλάδα το κάνει είναι να ενισχύει την αποτρεπτική της ισχύ σε διπλωματική και αμυντικό επίπεδο. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις