Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

DUR: Το Πατρινό brand που άλλαξε την εικόνα του άνδρα

DUR: Το Πατρινό brand που άλλαξε την εικ...

Μια διαδρομή φτιαγμένη από νήμα για την ιστορικότερη εταιρεία ανδρικής ένδυσης στην Ελλάδα

«Η πανδημία έχει οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών όπως στην αύξηση της δημοτικότητας του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην ανάπτυξη της συνολικής εμπειρίας ανάμεσα στους καταναλωτές και τα brands, καθώς και στις προϊοντικές προτιμήσεις. Η γρήγορη και η αποτελεσματική προσαρμογή σε αυτές τις νέες καταναλωτικές τάσεις αποτελούν παράγοντες επιτυχίας για την περίοδο μετά την πανδημία.

Στην DUR, επενδύουμε καθημερινά και με φροντίδα σε όλα τα τμήματά μας: εισαγάγουμε νέες τεχνολογικές καινοτομίες από την παραγωγική διαδικασία και τη διανομή των προϊόντων έως τη διάθεση και την πώλησή τους στα φυσικά καταστήματα και το eshop μας, αναζητούμε κι επιλέγουμε μοναδικές και ηθικές πρώτες ύλες, επενδύουμε στην εκπαίδευση των επαγγελματιών μας εξασφαλίζοντας ένα δημιουργικό περιβάλλον εργασίας.

Η πορεία μας και η υλοποίηση των σχεδίων μας οφείλονται στο μεγαλύτερο μέρος τους στην ομάδα επαγγελματιών της DUR, που είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν εκ βαθέων τις αξίες του brand, όπως η προσήλωση στην ποιότητα και η μοναδικότητα που φέρει η υπογραφή της DUR. Με αυτές τις αξίες θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο μέλλον με αισιοδοξία με στόχο τη σταθερή και συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας», επισημαίνει ο Θεόδωρος Ν. Δούρος, Διευθύνων Σύμβουλος της DUR.

Έτος ιδρύσεως, 1960

Η Δούρος Α.Ε. είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία ανδρικής ένδυσης, που ξεκίνησε το ταξίδι της στη μόδα το 1960. Ο ιστορικός οίκος έχει γενέτειρα την Πάτρα και το 2020 συμπλήρωσε 60 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Η DUR αποτελεί το ιστορικότερο brand ανδρικής ένδυσης στην Ελλάδα με σημαντική κληρονομιά στον χώρο της ανδρικής μόδας, εισερχόμενη στην έβδομη δεκαετία με όχημα την ιδιαιτερότητα και την αξιοπιστία των πρώτων υλών, το εξαιρετικό design "Made-in-Greece", την προσήλωση στη σωστή διαδικασία παραγωγής των προϊόντων και την ανάπτυξη της ομάδας των επαγγελματιών της σε όλο το εύρος λειτουργίας της.

Η εταιρεία σήμερα

Η DUR διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο 28 καταστημάτων λιανικής πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των shop in shop. Υποστηρίζεται από ένα εξίσου ισχυρό δίκτυο χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και από το ηλεκτρονικό κατάστημα “dur.gr”.

H εταιρεία δημιουργεί ανδρική μόδα και προσεγγίζει με νέες προτάσεις και επιλογές το ανδρικό κοινό ώστε να «χτίσει» το προσωπικό του στιλ. Το κλασικό και το μοντέρνο βρίσκονται σε έναν συνεχή διάλογο δημιουργώντας μοναδικούς συνδυασμούς, σε ρούχα που αποτυπώνουν την ατομική έκφραση, γιατί η μόδα είναι προσωπική υπόθεση. Με έμφαση στα πουκάμισα και τα πόλο μπλουζάκια, τα ρούχα DUR διακρίνονται για τις κομψές, λιτές και άνετες γραμμές τους.

Προτείνοντας ολοκληρωμένα outfits η DUR προσφέρει επιλογές σε μπουφάν, jackets αλλά και μοναδικής ποιότητας υποδήματα για τον άνδρα που επιθυμεί να κάνει το δικό του statement. Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας DUR είναι ο άνδρας που θέλει να ξεχωρίζει μέσα από ένα casual και παράλληλα επιμελημένο ντύσιμο, με στόχο τη διατήρηση της μακρόχρονης σχέσης πιστότητας που η DUR έχει χτίσει μαζί του, απαντώντας πάντα στην επιθυμία να συνδυάζει στο ντύσιμό του το επώνυμο brand, το design και την ποιότητα, στην πιο συμφέρουσα τιμή.

Το εγχώριο και διεθνές δίκτυο της DUR

Η DUR απασχολεί συνολικά 80 άτομα, έμμεσο και άμεσο προσωπικό, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και θεματικών εργαστηρίων. Πέρα από την εγχώρια δραστηριότητά της, η DUR έχει διεθνή παρουσία, πραγματοποιώντας εξαγωγές στη Μέση Ανατολή, το Λίβανο, την Αλβανία, την Κύπρο, την Τσεχία και τη Βουλγαρία. Η Δούρος Α.Ε. υλοποιεί σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης εστιάζοντας στη δημιουργία νέων καταστημάτων, στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και στην επιλογή σύγχρονων πρώτων υλών και υφασμάτων. Η εταιρεία έχει ανοίξει πρόσφατα καταστήματα στη Στοά Νικολούδη στο κέντρο της Αθήνας και νωρίτερα στη Νέα Ιωνία αλλά και στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Κριεζώτου, που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης του δικτύου της DUR στο λεκανοπέδιο της Αττικής, με στόχο την αμεσότερη εξυπηρέτηση του ανδρικού κοινού. Η DUR έχει παρουσία και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Πάτρα, η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, η Καλαμάτα, τα Ιωάννινα, η Τρίπολη κ.ά. Παράλληλα, καταστήματα DUR υπάρχουν στη νησιωτική Ελλάδα στη Χίο, στη Ζάκυνθο, στην Κρήτη κλπ.

Το απόλυτα σύγχρονο e-shop

Η DUR έχει ενισχύσει τη δραστηριότητα της με τη λειτουργία ενός απόλυτα σύγχρονου e-shop, το οποίο προσφέρει ευκολία και άνεση στις διαδικτυακές αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρωτοπορώντας στις δυνατότητες επιλογής αγορών που προσφέρει στους άνδρες φίλους του brand η DUR ανάγοντας τη δημιουργία του στιλ σε μια μοναδική εμπειρία, έχει δημιουργήσει την υπηρεσία «Personal Styling», μέσω της οποίας το κοινό κάνει δωρεάν κράτηση για ένα εξατομικευμένο ραντεβού με έναν stylist της DUR.

Δίπλα στην κοινωνία και τον πολιτισμό

Η οικογένεια Δούρου, πέραν της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, έχει έντονη παρουσία στα πολιτιστικά, κοινωνικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της Ελλάδας και ιδιαίτερα της πόλης των Πατρών. Η DUR είναι σταθερός χορηγός της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί Μπορούμε» και του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, της διοργάνωσης για την πρόληψη και ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού, Pink the City ενώ στηρίζει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς” (Ι.Ο.ΑΣ.)». Συνολικά, «αγκαλιάζει» συστηματικά πρωτοβουλίες και ενέργειες που προάγουν την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα, μεταξύ των οποίων, ενδεικτικά τα: TEDxPatras, Cinedoc Festival, Authentic Big Blue Amorgos, P.I.C.K. 2019, Forum Ανάπτυξης, 19ο & 20ο Συνέδριο InfoCom World, 2ο Συνέδριο Hotel Tech, Συνέδριο InfoCom Security, Online Hackathon #FashionforSmartCities κ.ά.

dur.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά