Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Τραγωδία στα Τέμπη Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια Σεισμός στην Τουρκία ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στάση εργασίας Ε.Ι.Ν.Α στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ και διαμαρτυρία στην 6η ΥΠΕ για τις μετακινήσεις γιατρών

Στάση εργασίας Ε.Ι.Ν.Α στα Κέντρα Υγείας...

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α με ομόφωνη απόφασή του κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 19.01.22 από τις 12μμ έως 3μμ για τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ της Αχαΐας, καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους συναδέλφους και τους τοπικούς φορείς στην Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στις 1:30μμ.

"Ενάντια στην αποδυνάμωση και απαξίωση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και τις αναγκαστικές μετακινήσεις γενικών γιατρών στο ΓΝ Αιγίου. Να δοθούν οριστικές λύσεις για τη στήριξη του Νοσοκομείου Αιγίου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού" αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας με ανακοίνωσή της.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ε.Ι.Ν.Α

Την Κυριακή 16/1/22 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση των γιατρών των Κέντρων Υγείας του Νομού Αχαΐας, με αυξημένη συμμετοχή συναδέλφων, για το θέμα των μετακινήσεων στο ΓΝ Αιγίου.

Ακολουθεί η απόφαση της έκτακτης συνέλευσης:

Τα Κέντρα Υγείας είναι στο κόκκινο, με το προσωπικό αποδεκατισμένο, κάτω από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας και εφημέρευσης, με υγειονομικούς εξουθενωμένους από τις αλλεπάλληλες εφημερίες και τις απανωτές βάρδιες. Η λειτουργία τους έχει υποβαθμιστεί όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ σοβαρή ευθύνη φέρνει και ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί όταν ήταν κυβέρνηση όχι μόνο δεν τα αναβάθμισε αλλά τα άφησε να υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο.

Και παρά την κατάσταση, που είναι γνωστή στην 6 η ΥΠΕ, με απόφαση της μετακινούνται όλοι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας Ακράτας, Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας για εφημερίες στο Γ.Ν Αιγίου. Εκτός από την περαιτέρω αποδυνάμωση των ΚΥ του νομού συνολικά, η κίνηση αυτή διαλύει κάθε ίχνος εργασιακών δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας, μετατρέποντας μας σε περιπλανώμενους θιάσους.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου του Αιγίου δεν προέκυψε τώρα λόγω της πανδημίας. Η λειτουργία του έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Λύση δεν δίνεται με το να εφημερεύει σε άγνωστο για εμάς χώρο δουλειάς κάθε μέρα διαφορετικός γενικός γιατρός, και σε καθήκοντα αλλότρια από αυτά της ειδικότητάς μας. Λύση αποτελεί η στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό. Διαφορετικά, δημιουργούμε άλλο ένα νοσοκομείο «Πύργου».

Διεκδικούμε:

·         Καμία μετακίνηση συναδέλφου στο ΓΝ Αιγίου ή σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο.

·          Αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού και τα νοσοκομεία. Επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, ως νοσοκομείου αναφοράς κατά της πανδημίας.

·         Λειτουργία μικροβιολογικού και ακτινολογικού εργαστηρίου σε όλα τα ΚΥ, προκειμένου να παρακολουθούμε καλύτερα τους ασθενείς μας.

·         Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και των μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων, χωρίς παζάρια και χωρίς καμία αποζημίωση.

·         Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με εξασφάλιση δωρεάν διαγνωστικών τεστ. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε κάθε Κέντρο Υγείας του Νομού. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Ύστερα από απόφαση της έκτακτης συνέλευσης καλούμε:

·         Συνέντευξη τύπου και παράσταση διαμαρτυρίας όλων των συναδέλφων από τα ΚΥ την Παρασκευή 21/1/22 στις 13:30 στην 6η ΥΠΕ.

Καλούμε όλους τους φορείς να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις