Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κύλησαν 42 χρόνια από την επανακομιδή του Σταυρού του μαρτυρίου του Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα

Κύλησαν 42 χρόνια από την επανακομιδή το...

Η επέτειος θα τιμηθεί αυτό το σαββατοκύριακο 22 και 23/1/2022 στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου - Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος απευθύνει κάλεσμα τον κόσμο να παραστεί

Σαράντα δύο (42) χρόνια συμπληρώνονται από τον Ιανουάριο του 1980 όταν και πραγματοποιήθηκε η επανακομιδή του Σταυρού του μαρτυρίου του Πολιούχου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέα από την πόλη της Μασσαλίας στη Γαλλία όπου και φυλασσόταν για πολλά χρόνια. Το σημαντικό αυτό γεγονός όπως ανέφερε εγκύκλιος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που διαβάστηκε την Κυριακή 16/1 στους ιερούς ναούς, θα τιμηθεί με τον επίσημο και μεγαλοπρεπή τρόπο που αρμόζει, αυτό το σαββατοκύριακο 22 και 23/1/2022.

Να θυμίσουμε πως από τον Σεπτέμβριο του 1964 η Πάτρα έχει και τον χαριτόβρυτο θησαυρό, την Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου που φυλάσσεται στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου.

Το φετινό πρόγραμμα εορτασμού της επετείου επανακομιδής του Σταυρού του Μαρτυρίου του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου περιλαμβάνει το Σάββατο 22/1 στις 6 το απόγευμα μέγα αρχιερατικό εσπερινό τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς του covid 19 ενώ την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 το πρωί (7:00 - 10:30 π.μ.) θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατικὴ, πανηγυρική Θεία λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα όπου και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις