Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

COFFEE ISLAND: Η «αυτοκρατορία» του καφέ, απαντά σε νέες προκλήσεις

COFFEE ISLAND: Η «αυτοκρατορία» του καφέ...

Η Νο 1 αλυσίδα καφέ στη Ν.Α. Ευρώπη τοποθετεί τους ανθρώπους και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον πυρήνα των μελλοντικών σχεδίων της

O καφές είναι για τον καθένα από εμάς μια πολύ προσωπική υπόθεση. Μια πολύ δυνατή συνήθεια και από τα ελάχιστα πράγματα στα οποία μένουμε πιστοί για πάντα, επιμένοντας να τα λέμε –και να τα ζητάμε- με το όνομά τους.

Αυτή η συνήθεια και η αγάπη για τον καλό καφέ αποτέλεσαν την έμπνευση για τη δημιουργία της Coffee Island που γεννήθηκε στην Πάτρα έναν χρόνο πριν την αλλαγή της χιλιετίας και κατέληξε να διαθέτει σήμερα ένα δίκτυο 431 καταστημάτων που απλώνεται σε 52 νομούς και 97 πόλεις της Ελλάδας και σε ακόμα 55 σημεία στο εξωτερικό «ταξιδεύοντας» μέχρι την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, το Ντουμπάι, την Ελβετία, τη Ρουμανία και την Αίγυπτο. Ένα δίκτυο που προσφέρει καφέδες υψηλής ποιότητας από όλον τον κόσμο, κάθε ένας με τη δική του ιστορία να ξεδιπλώνεται καθημερινά από τον κόκκο στο φλιτζάνι χιλιάδων καταναλωτών.

Η εταιρεία διανύει πλέον -με τη δυναμική της σε πλήρη επιτάχυνση- την τρίτη δεκαετία της πορείας της έχοντας στο οπλοστάσιό της σημαντικές διακρίσεις καθώς αποτελεί τη Νο7 μάρκα σε ρυθμό ανάπτυξης και μέγεθος δικτύου στην Ευρώπη ανάμεσα σε παγκόσμια brands (Διεθνής λίστα FoodService Europe & Middle East 2020), αλλά και την καλύτερη αλυσίδα καφέ στη Ν.Α. Ευρώπη (Allegra European Awards 2019).

Από το παραδοσιακό καφεκοπτείο της Ρήγα Φεραίου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Η Coffee Island γεννήθηκε στην Πάτρα το 1999 με τη δημιουργία ενός παραδοσιακού καφεκοπτείου στη Ρήγα Φεραίου. Το 2009, με την ενδυνάμωση της ομάδας, οραματίστηκε κάτι τελείως φρέσκο, καινοτόμο και πρωτότυπο· τη δημιουργία μιας νέας εμπειρίας για ποιοτικό καφέ στο χέρι, ένα όραμα που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στο coffee to go και να κάνει τον specialty καφέ προσιτό σε κάθε καταναλωτή. Μέσα από μια ραγδαία αλματώδη πορεία, με τη ζήτηση για το άνοιγμα νέων καταστημάτων να αυξάνεται συνεχώς, η Coffee Island καθιερώνεται στον χώρο της καφεστίασης, αποτελώντας σήμερα τη Νο1 αλυσίδα καφέ στην Ελλάδα ενώ η αναγνωρισιμότητα της μάρκας αγγίζει το 97%.

Η εταιρία επενδύει σταθερά στην αναβάθμιση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων του εργοστασίου και των υποδομών της στην Πάτρα, όπου παραμένει η έδρα της, στις οποίες επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1.400 τόνοι καφέ τον χρόνο αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου της. Το 90% της ποσότητας του καφέ εισάγεται απευθείας από τις φάρμες, αφού η εταιρία υποστηρίζει την άμεση συνεργασία με μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ, θέτοντας ως πυλώνα της εταιρικής της κουλτούρας και δράσης το direct trade. Το 2020 μετά από 21 χρόνια επιτυχημένης πορείας, το brand Coffee Island προχώρησε τόσο στην ανανέωση της εταιρικής εικόνας αποκτώντας ένα πιο σύγχρονο, ζωντανό και νεανικό ύφος με στοιχεία έμπνευσης από τη γη, τον καφέ και τα ταξίδια στις χώρες προέλευσης του, όσο και στον επανασχεδιασμό του καφεκοπτείου. Σήμερα, η Coffee Island εργοδοτεί 210 στελέχη, συνεργάζεται με 445 επιχειρηματίες μέσω συστήματος δικαιόχρησης, ενώ στο δίκτυό της εργάζονται πάνω από 3.500 εκπαιδευμένοι barista και διανομείς. Συνεισφέρει φορολογικά στην εθνική οικονομία, και επιστρέφει αξία στην ελληνική κοινωνία μέσα από προγράμματα εταιρικής ευθύνης ενώ δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε 817 συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρίες-προμηθευτές.

Το Coffee Campus καιταψηφιακάεργαλεία

Στην Coffee Island εκπαιδεύονται επαγγελματίες Baristi – καφεκόπτες. Τους παρέχονται όλα τα εργαλεία, για να διασφαλίζεται η ομοιομορφία στην ποιότητα και τη γεύση του τελικού ροφήματος. Το Coffee Campus είναι το τμήμα εκπαίδευσης της εταιρείας. Αποτε[1]λείται από 4 εκπαιδευτήρια σε Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία τα οποία είναι πιστοποιημένα από την Specialty Coffee Association (SCA) ως Premier Training Campuses. Οι εκπαιδευτές, είναι καταρτισμένοι στην εκπαίδευση και ταυτόχρονα διαθέτουν πρακτική εμπειρία στον χώρο. Στην ομάδα του Coffee Campus ανήκουν 5 Authorized SCA Trainers (ASTs), οι οποίοι κατέχουν την ανώτατη διάκριση στο χώρο της εκπαίδευσης του καφέ, καθώς και 3 Q graders συνολικά στην εταιρία. Η Coffee Island καινοτομεί και αναπτύσσει συνεχώς τα ψηφιακά εργαλεία My Coffee Island App & CoffeeIsland.gr με NPS Score σε εσωτερικές βαθμολογίες 9.6/10 και με χιλιάδες κριτικές στα stores που την κατατάσσουν στις καλύτερες εφαρμογές.

Οι στόχοι ανάπτυξης και τα επενδυτικά σχέδια

 Ως προς την ανάπτυξη, βασικός πυλώνας και στρατηγική προτεραιότητα της Coffee Island παραμένει η στήριξη του υφιστάμενου δικτύου, η διεύρυνση του μεριδίου αγοράς της, καθώς και η ποιοτική και επιλεκτική ανάπτυξη της παρουσίας της σε χώρες του εξωτερικού. Αυτή τη στιγμή αναβαθμίζεται η εικόνα του υφιστάμενου δικτύου στην Ελλάδα και την Κύπρο και ανοίγουν νέα καταστήματα σε στοχευμένες, βάση στρατηγικής, περιοχές. Δύο νέα καταστήματα βρίσκονται υπό κατασκευή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ για το επόμενο χρονικό διάστημα έχει δρομολογηθεί το άνοιγμα καταστημάτων σε νέες διεθνείς αγορές, τη Ρουμανία και την Αίγυπτο.

Σημαντικός στόχος παραμένει φυσικά ο συνεχής εμπλουτισμός της γκάμας των ροφημάτων που διατίθενται στα καταστήματά του δικτύου της αλλά και της γκάμας των συνοδευτικών και των προϊόντων του καφεκοπτείου με τα καταναλωτικά trends να αποτελούν τον οδηγό της. Δουλεύει διαρκώς πάνω σε νέες κατηγορίες που απαντούν σε νέες καταναλωτικές διατροφικές συνήθειες όπως είναι οι vegan, vegetarian, τα protein προϊόντα ή αυτά με λιγότερη ζάχαρη κ.α.

Το επενδυτικό σχέδιο για την περίοδο 2021-2022, υπολογίζεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, και αφορά πρωτίστως στην αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεων και των υποδομών του εργοστασίου. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προχωρά στην προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού και συστημάτων που αναβαθμίζουν τις παραγωγικές διαδικασίες και την ποιότητα των τελικών προϊόντων. Επιπλέον έχει ήδη προχωρήσει η επένδυση σε νέες γραμμές παραγωγής που θα εμπλουτίσουν την γκάμα των κωδικών στα καφεκοπτεία και θα καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν από τις πρόσφατες συνεργασίες με τα κανάλια του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Οι άνθρωποι της εταιρίας και η Βιώσιμη Ανάπτυξη στον πυρήνα της επόμενης μέρας

Στον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρίας παραμένουν πάντα οι άνθρωποί της. Προτεραιότητα και κεντρικό ζητούμενο για τα επόμενα χρόνια είναι η εξέλιξη των εργαζόμενων και συνεργατών της, επαγγελματικά και επιχειρηματικά, ενισχύοντάς τους και αναπτύσσοντάς τους. Στο πλαίσιο αυτό η Coffee Island διαμορφώνει την επόμενη μέρα της, υιοθετώντας εμπράκτως σε όλες τις λειτουργίες της την Αειφόρο και Βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των επόμενων γενιών, για έναν καλύτερο και ομορφότερο κόσμο. Με πυξίδα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όλες οι Διευθύνσεις της σχεδιάζουν δράσεις που συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, στην κυκλική οικονομία, τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη διασφάλιση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της επιχείρησης και των εργαζομένων, των συνεργατών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Το όραμα για την Coffee Island

Σκοπός της Coffee Island είναι να γίνει πρότυπο οργανισμού «Δίκαιου Επιχειρείν» στη χώρα ως προς τη λειτουργία, τις αξίες, την επιχειρηματικότητα και την ηθική, τη διαχείριση των εργαζόμενων και τη θέση της στην κοινωνία. Να μπορεί να αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης για τους εργαζόμενούς της, για τους συνεργάτες της, τους προμηθευτές της στις συνεργαζόμενες φάρμες στα διάφορα μέρη του κόσμου και φυσικά για τον καταναλωτή που είναι και ο τελικός αποδέκτης. «Πιστοί στις αξίες μας και την αποστολή μας για εκδημοκρατισμό του specialty καφέ, όλοι μαζί και ο καθένας μας από το δικό του πόστο, με πάθος, αγάπη και μεράκι, αποτελούμε κρίκους της ίδιας αλυσίδας. Μίας αλυσίδας που με υπερηφάνεια καλλιεργεί, ταξιδεύει, αναζητά, ανακαλύπτει, εργάζεται, δημιουργεί… για να προσφέρει μία εμπειρία απόλαυσης γεμάτη άρωμα και γεύση καφέ» λένε οι άνθρωποι της εταιρίας που φέρνουν τις ιστορίες του καφέ στο φλιτζάνι μας.

coffeeisland.gr

Η μονάδα επεξεργασίας της Coffee Island ...

Η μονάδα επεξεργασίας της Coffee Island στη βιομηχανική περιοχή Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά