Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια

Περί αντιγραφής ο λόγος…

Το thebest.gr στα 12 χρόνια της διαδρομής του έχει πέσει πολλές φορές θύμα ανερυθρίαστης λογοκλοπής και αναπαραγωγής των θεμάτων του, ακόμη και των φωτογραφιών του, από αθηναϊκά ΜΜΕ, και μη. Κάποιες περιπτώσεις μας έχουν διασκεδάσει κι όλας. Όπως όταν τοπικό μέσο στην προσπάθεια …αναπαραγωγής του thebest.gr αναδημοσίευσε μέχρι και υπογεγραμμένο άρθρο του τότε διευθυντή μας, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε τηλεφωνήματα με απορίες για το αν πήρε μεταγραφή… Ή όταν τοπική εφημερίδα στη βιασύνη του copy paste ξέχασε να αλλάξει τον χρόνο από «σήμερα» που χρησιμοποιεί το thebest.gr σε «χθες» που χρησιμοποιεί εύλογα ο παραδοσιακός Τύπος, αφού μεσολαβεί μία ημέρα μέχρι την έκδοση των εφημερίδων.

Κι ενώ το thebest.gr όποτε μεταφέρει πληροφορίες άλλων μέσων, αναγράφει συστηματικά την πηγή, βλέπουμε συνεχώς τις ειδήσεις μας να γίνονται πρωτοσέλιδα στα τοπικά ΜΜΕ, χωρίς να αναφέρεται ποτέ ως πηγή το thebest.gr. Κατά την πάγια τακτική μας δεν ασχολούμαστε με τέτοιες περιπτώσεις. Δεν προλαβαίνουμε εξάλλου, παράγουμε περισσότερες από 200 ειδήσεις την ημέρα.

Κάνουμε μία εξαίρεση σε αυτή την τακτική, γιατί ένα από αυτά τα τοπικά μέσα, το οποίο «τιμά» τη δημοσιογραφία του thebest.gr, χωρίς να έχει αναφέρει ποτέ μα ποτέ, ούτε μία φορά εδώ και 12 χρόνια ως πηγή το thebest.gr (μα ποτέ βρε παιδί μου σε 12 χρόνια δεν «δανειστήκατε» τίποτα;) μας εγκαλεί, παρότι έχει χρησιμοποιήσει μέχρι και αυτολεξεί κείμενά μας, αλλά και φωτογραφίες μας. Κακό χωριό τα λίγα σπίτια.  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις