Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

H κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

H κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Της Κατερίνας Γρ. Σολωμού*

Mε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς να έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν,  η κυβέρνηση αποφάσισε, το άνοιγμα των σχολείων, επικαλούμενη την απόφαση της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, πολλά μέλη της οποίας, όμως, διαφοροποιούνται και χαρακτηρίζουν λανθασμένη τη συγκεκριμένη απόφαση, εκφράζοντας φόβους για  τις επιπτώσεις της.

Είναι, πλέον, προφανές ότι η κυβέρνηση, προσπαθεί να «ισορροπήσει» ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνει και στο πολιτικό κόστος, που αυτά προκαλούν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακροβατεί. 

Κανείς δεν διαφωνεί με τα ανοιχτά σχολεία, αλλά με όρους ασφάλειας, για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Ωστόσο δεν μπορούμε, επίσης, να παραβλέψουμε, τις ανησυχίες και επιφυλάξεις, τόσο των μελών της επιστημονικής κοινότητας, όσο και των εκπαιδευτικών για την αναγκαιότητα περισσότερων και κατάλληλων μέτρων, που θα εξασφαλίζουν την ανεμπόδιστη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι προτάσεις μας, είναι σαφείς και εύκολα εφαρμόσιμες:

-Να μειωθεί δραστικά το ποσοστό των κρουσμάτων (50% των μαθητών), που απαιτείται σήμερα για να κλείσει ένα τμήμα, με την αναγκαία αλλαγή των πρωτοκόλλων.

-Να αυξηθεί η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

-Να προετοιμαστεί η τηλεκπαίδευση, ώστε να αποφευχθούν στρεβλώσεις του παρελθόντος, εξαιτίας τεχνικών (και όχι μόνο) προβλημάτων.

-Τα rapid tests να γίνονται στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

-Να αναληφθούν από τα αρμόδια Υπουργεία πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μαθητών γυμνασίων και λυκείων, για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

-Τα μέτρα να ισχύουν για όλες τις δομές της εκπαίδευσης, όπως φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.

-Να δίνονται στοιχεία καθημερινά, από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,  για τον αριθμό των κρουσμάτων στα σχολεία και για τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούνται.

Ακόμη είναι αναγκαίο να επανεξεταστεί το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε όλους όσοι «εμπλέκονται» στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι πλέον, αδήριτη αναγκαιότητα,  η  κυβέρνηση, επιτέλους,  να αναλάβει τις ευθύνες της.

 (*) Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, υπεύθυνη Υγείας Δυτικής Ελλάδος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις